Hovory s terapeuty přehled

Hovory s terapeuty
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506615/bmid_hovory-s-terapeuty-XdZ-506615.jpeg 4 28 28

Rozhovory s předními českými terapeuty a psychoterapeuty o vnitřních konfliktech, partnerských krizích, paralelních vztazích, depresích, úzkostech, o pocitech, emocích, cestách ke štěstí, ale i o závislostech a o smrti vycházejí z prožitků a životních osudů konkrétních osob. Před čtenářem se tak rozehrává začátek skutečné terapie. Barbara Nesvadbová, Pavlína Saudková a Jana Brázdilová se ptají psychoterapeutek Jitky Vodňanské a Nory Vláškové, psycholožky Jany Woleské, párových terapeutů Pavla Rataje a Jana Vojtka, adiktologa Michala Miovského a psychoterapeutů Jana Kulhánka a Michala Mynáře.... celý text

Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Hovory s terapeuty , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hovory s terapeuty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Bustedka
11.01.2024 1 z 5

velká slabota, jen ne vinou terapeutů.
Čekala jsem obecné teorie, ale to, že budou autorky rozebírat své milostné životy a ospravedlnovat si, proč jsou nevěrné, to tedy ne.

Pepa0216
19.06.2023 3 z 5

Od knihy jsem si sliboval rozhodně více. Některé problémy jako paralelní vztahy se u některých rozhovorů opakovali. Autorky rozhovorů místo aby se dostali po povrch problémů, tak hodně dávali otázky z vlastních zkušeností a o svých problémech asi jako kdyby byli sami na terapii. Občas to byli hodně osobní otázky. Jako vždy se mě moc líbil rozhovor s Janem Vojtkem. Vzít se něco dá i z dalších rozhovorů, musí se však hledat. Pár zajímavých myšlenek tam je. Kdo mě byl vyloženě nesympatický tak to je Nora Vlášková. Jde však o rozhovory, ne o terapii. V rozhovorech může mít vlastní názory ač jiné, v terapiích to bude třeba jiné. Celkově průměr a zmařený potenciál na skvělou knihu.


knihovna1
14.05.2023 4 z 5

Je pravda, že témata se opakují v knize, ale o těch tématech to je. A autorky na základě svých zkušeností pokládají otázky terapeutum. Ty odpovídají svými zkušenostmi. Kniha se mi moc líbila. Ráda jsem se opět setkala se svými oblíbenými psychology a psychiatry. Umí srozumitelně vše objasnit. Kniha je čtivá, doplněna krásnými portréty. Jó a pár překlepů jsem taky našla. Ale v zápalu čtení odpouštím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hovory s terapeuty v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x

Autoři knihy

Pavlína Saudková
česká, 1980
Barbara Nesvadbová
česká, 1975