Hovory se spodinou přehled

Hovory se spodinou https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145105/bmid_hovory-se-spodinou-7Tk-145105.jpg 4 110 110

25 osudů z okraje čínské společnosti: prostitutka, omývač mrtvol, buddhistický mnich, hlídač veřejných záchodků, stoupenec sekty falun-gong, bývalý rudý gardista, rodina oběti masakru na Náměstí Nebeského klidu nebo mistr feng-shui a mnoho dalších zpovídal s respektem, vcítěním a smyslem pro humor Liao I-wu, jeden z nejznámějších čínských autorů a někdejší politický vězeň. Tyto jedinečné rozhovory nám ukazují Čínu, kterou nemáme šanci jindy spatřit – Čínu utlačovaných bezdomovců, vyvrhelů a pouličních muzikantů, jimž nikdo nemůže vzít jejich důstojnost, vtip a lidskost. Jde o humánní knihu, která vyvolala všude, kde vyšla, mimořádnou pozornost.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Čung-kuo ti-ccheng fang-tchan-lu , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hovory se spodinou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Katka2382
27.02.2024 4 z 5

Zajímavá kniha některé příběhy byli opravdu drsné.

Zorka
19.06.2023 3 z 5

Dílo, které názvem slibuje více, než v mnohých kapitolách přináší. Nicméně některé části knihy byly opravdu šokující a kvůli nim stojí za to knihu přečíst.


Vidlička
10.03.2022 3 z 5

Aniž bych snižovala ty hrůzy, co museli všichni ti zpovídaní zažít, tak mě všichni neuvěřitelně lezli na nervy, včetně autora s jeho podbízivostí. Přemýšlela jsem proč, a je to asi tou asijskou mentalitou, kdy oni přijímají jako naprostou samozřejmost, že jedinec až tak moc neznamená, a berou za hotové, že špatně je za každé dynastie (to mě hodně pobavilo, když tak skoro všichni nazývali i vládu KSČ), a taky, že dokáží být zároveň hodní i krutí. Aspoň takovej z toho mám pocit. Každopádně vhled do tamější společnosti zajímavý, ještě zajímavější by bylo podívat se tam touhle optikou znovu po těch dvaceti, třiceti letech... Nejhustší: Ten, kdo viděl nosiče mrtvol a všichni vězňové.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hovory se spodinou v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených150x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených18x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst152x
v Chci si koupit31x