Hrabě Monte Cristo I (třísvazkové vydání) přehled

Hrabě Monte Cristo I (třísvazkové vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56033/bmid_hrabe-monte-cristo-i-kniha-zCT-56033.png 5 407 407

První svazek obsahuje 1. a 2. díl. Ilustrace / Fotografie: obálka a úprava Šváb Jaroslav Edice Vpřed,sv. 98

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Le Comte de Monte-Cristo , 1844


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrabě Monte Cristo I (třísvazkové vydání). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (51)

PitoR
29.03.2024 5 z 5

Gróf pomsty – 1. diel!
V každej dobe i spoločnosti sa nájdu tchori, ktorí sa neštítia ničoho, ani tých najohavnejších skutkov, len aby v konečnom dôsledku profitovali. A je úplne jedno, či je na čele spoločenstva kráľ, cisár, prezident alebo ministerský predseda. Koľko cynizmu a zloby musí byť v takých jedincoch, keď neváhajú klamať, podvádzať a bez mihnutia oka poslať do väzenia nevinného človeka?!
Skvelý román – klobúk dole, pán Dumas!!!!!

heavy66
26.12.2023 5 z 5

Nesmrtelný příběh lásky, černé zrady a rafinované pomsty, o které mstitel zjistí, že byť za studena, není zdaleka tak sladká, jak si představoval. Tento literární klenot mnohokrát čelil výzvě filmařů. Za mě žádná verze, včetně natahovaného seriálu s Gérardem Depardieu a Ornellou Mutti, nedokázala pojmout složitost a bohatost Dumasova textu!


Margherita_N
14.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Dlouho jsem tuhle klasiku odkládala, ač jsem si před pár lety koupila nádherné třísvazkové vydání v ozdobné krabici. Teď konečně nastal čas Monte Christa a po pár stránkách mi bylo jasné, že nebyl důvod se bát, že půjde o těžce stravitelnou literaturu. Čte se to samo, děj plyne bez zbytečného zastavování se u detailů, je to tak akorát svižné a současně napínavé. S Edmondem Dantesem se setkáváme jako s naivním mladým námořníkem, který věří, že svět je dobré a spravedlivé místo. A naději neztrácí ani po svém zatčení, kdy má ještě chvíli pocit, že se ten strašlivý omyl, který ve skutečnosti byl připraveným plánem žárlivce, vysvětlí. Naděje ho opustí ve vězení pevnosti If, kde jsem takzvanou jeho celu před čtyřmi lety navštívila a tehdy jsem si slíbila, že si Dantesův příběh přečtu. I díky tomu, že jsem viděla místa, o kterých Dumas píše, že jsem navštívila Marseille, ale i třeba často zmiňovanou Neapol, je mi příběh ještě bližší. Konec slibuje úplně jiné směřování druhého dílu, protože Dantes je stále v nejlepších životních letech, ani dlouhé vězení ho tedy nezlomilo a z pokusů o sebevraždu je plán zcela opačný. Námořník sebere veškerou sílu, která v něm zbyla, a rozhodne se, že zbytek života v kobce nestráví. Kromě toho, že by rád věděl, co se stalo s jeho nejbližšími, má ještě další motivaci, jeho přítel z vedlejší cely mu svěřil tajemství, které by mu mohlo život uprchlého vězně velmi ulehčit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

57 nových eknih zdarma ke stažení

22.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hrabě Monte Cristo I (třísvazkové vydání) v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených676x
ve Čtenářské výzvě59x
v Doporučených54x
v Knihotéce342x
v Chystám se číst122x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech5x