Okřídlená duše přehled

Okřídlená duše https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137608/bmid_hrbitovni-kralovna-okridlena-duse-Fxl-137608.jpg 4 986 986

Hřbitovní královna série

1. díl >

Amelia Grayová od svých devíti let vídá duchy. Aby se před nimi chránila, úzkostlivě dodržuje pravidla, která jí v dětství vštípil otec. Zvláště jedno z nich však nyní bere ze své. John Devlin, policejní detektiv, Amelii přitahuje více než kterýkoliv jiný muž v jejím životě. A to navzdory tomu, že společně vyšetřují sérii krutých vražd a že s každým soumrakem proplují závojem jeho dva duchové. Tělo mladé dívky, nalezené na hřbitově, který měla Amelia zrestaurovat, je jen prvním článkem v dlouhém řetězci matoucích stop, zapomenutých příběhů a zamlčovaných tajemství. Vodítka obsažená v náhrobní symbolice, jež Amelii zanechává vrah, ji sice dovedou blíž k odhalení pravdy, ale také ke zjištění děsivé úlohy, kterou má v celém případu sehrát ona sama. Žal a zoufalství dokáže k člověku připoutat melancholickou duši, ale i bytost naplněnou děsivou nenávistí… a ta může sahat až za hrob. zdroj: legie.info... celý text

Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Restorer , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Okřídlená duše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (250)

Veromika
13.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Tuto knihu jsem poprvé četla v roce 2014, kdy jsem z ní byla naprosto unešená a dala 5 hvězdiček. Dnes po přečtení se cítím na rozpacích mezi 3 a 4, takže zhodnotím 3,5 hvězdičky. Kniha se mi četla celkem pěkně, děj plynul pozvolna, ale ke konci to nabralo na rychlosti a najednou konec. Amélie jako hlavní hrdinka mi byla sympatická, i když se do všeho musela angažovat, ovšem díky ní byl vlastně případ uzavřen. Já jsem přečetla celou sérii poslední díl snad 2020, tak uvidím, jak na mě budou znova působit další díly.

Kalina
24.10.2023 4 z 5

Trochu detektivka, trochu duchařina a trochu romantika. Nic náročného, ale určitě bych knihu zatím nezatracovala.


Kee
11.10.2023 3 z 5

Po knize jsem sáhla s očekáváním mrazivého duchařského příběhu s detektivní zápletkou. Bohužel byla na můj vkus až příliš bez gradace, nějak jsem se nedokázala nechat plně vtáhnout a závěrečné vyvrcholení a odhalení bylo až příliš uspěchané (věnovala bych mu více času na úkor jiných sekvencí, jež lze postrádat). Tedy za mě má kniha nevyváženou dynamiku.

Dalším mínusem je pro mě romantická linka - není vykreslená úplně věrohodně, spíše na úrovni pubertální dívky než dvacetisedmileté ženy. Nebráním se kartě "osudové animální přitažlivosti", ale jako by ji autorka neuměla zahrát a vybrat si mezi tím, zda chce klasickou romanci nebo něco více pudovějšího.

Každopádně dám dalším dílům šanci, potenciál je přítomný.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (5. - 10. 11.)

03.11.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Okřídlená duše v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených1 337x
ve Čtenářské výzvě75x
v Doporučených116x
v Knihotéce471x
v Chystám se číst646x
v Chci si koupit114x
v dalších seznamech14x