Hrozálie se chce stát čarodějnicí přehled

Hrozálie se chce stát čarodějnicí
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521744/bmid_hrozalie-se-chce-stat-carodejnici-64ecb5bcc299d.jpg 5 26 26

Zloduška série

1. díl

Proč všechny holčičky chtějí být princezna Elsa, když Anna je stejně hezká, a k tomu ještě o dost vtipnější? Přece proto, že Elsa umí čarovat! Magie, kouzla, tajemství… to je zaručené lákadlo. A když je navíc hlavní hrdinka natolik svérázná jako Hrozálie, nehrozí, že by se malé adeptky čarodějnického řemesla u této knížky nudily. Kouzlit se nejspíš nenaučí, i když na míchání elixírů samozřejmě také dojde, ale možná zjistí něco o sobě, o tom, že je dobré jít si za svým a nenechat se odradit prvním nezdarem. Příběh využívá pohádkový půdorys, ale nebojí se bořit stereotypy. Hlavní hrdinka vtáhne děti do příběhu od první stránky. Koktejl přiměřeného napětí, roztomilosti a vtipu vám možná připomene malou čarodějnici z večerníčku, Hrozálie však bude řešit i aktuálnější problémy, než jak vyzrát na tetu Bimbulu. Hrozálie musí zrušit pár zlých kleteb, obhájit si svůj přístup ke světu, a navíc v jednu chvíli najde skutečného kamaráda. A s ním to bude napříště ještě zábavnější, to si pište.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Malvarina. Quiero ser bruja , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrozálie se chce stát čarodějnicí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

lucakuca
12.05.2024 5 z 5

Chmurná Lhota je pěkně pošmourné místo! A tam bydlí malá bláznivá Hrozálka, která chce být čarodějkou. Tahle divoška si upraví, ohne a vylepší pravidla a způsobí takřka převrat mezi čarodějnicemi.
Zábavné, originální a laskavé a ty úžasné obrázky!

PolBara
23.04.2024 5 z 5

Knížku jsem si půjčila pro děti do MŠ na čarodějnický den. Zaujala mě a celou ji během chvilky přečetla. Krátký, veselý příběh a hezké ilustrace. Snad se bude líbit i dětem.


domiii97
07.03.2024 5 z 5

Knížka je originálně zpracovaná tak, aby zaujala na první pohled a hlavně na první omak. Velikým plusem Hrozálie je, že komunikuje se čtenářem. Ten má například hádat, která kočka patří které čarodějnici.
Roztomilé ilustrace potěší nejedno čtenářovo oko. Moc hezký jsou popsané místnosti či místa, kam se Hrozálie podívá.
Hlavní hrdinka Hrozálie je svá. Chce si najít svůj styl a způsob čarování a neopičit se po starých čarodějnicích. Takže třeba místo hrůzostrašné čarodějnické kočky bude mít krásného růžového králíčka Lilu.
Kniha je vlastně návodem pro všechny malé/velké čarodějnice a čaroděje. A pozor! Hrozálie má mít ještě pokračování jejích dalších dobrodružství.
Pokud máte chuť si přečíst sami nebo svým dětem knížku, kde dobro zvítězí nad zlem, s příběhem tak akorát roztomilým a hravým, určitě doporučuji tuto.
Kouzlům zdar

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pád Númenoru, Panský dům a další knižní novinky (36. týden)

03.09.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hrozálie se chce stát čarodějnicí v seznamech

v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Susanna Isern
španělská, 1978
2020  87%Myška a sedm postýlek
2020  81%Velká kniha superschopností
2023  91%Hrozálie se chce stát čarodějnicí
2021  90%Tohle není džungle
2022  90%Veľká kniha super pokladov