Hrútvang přehled

Hrútvang https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154758/bmid_hrutvang-65c8c5c43232e.jpg 4 81 81

Wetemaa série

1. díl >

V magickém dračím dechu vykoval kdysi dávno bůh Varandur legendární meč Hrútvang a věnoval ho prvnímu Pánu draků Ela-Sidrahovi. Od těch pohnutých časů se Hrútvang v rodu dračích vládců dědí z pokolení na pokolení. Jediné škrábnutí tímto mečem je pro Pány draků i pro samotné draky smrtelné, proto jej střeží jako oko v hlavě, a proto se Hrútvang snaží získat všichni ti, kdož nad nimi chtějí zvítězit. Kniha je rozdělena na Legendu o dracích a Legendu o lidech.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrútvang. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

ludek.n
29.04.2024 4 z 5

Kdo se po smrti Askadrina stane novým Pánem draků? Bude to jeden z jeho tří synů nebo jeho bratr, jehož srdce za léta čekání zatvrdilo a jehož touha po moci je tak veliká, že je ochoten spáchat jakoukoli podlost, aby se domohl svého? Kniha Hrútvang předchází královskému cyklu Watemaa a do země Éllad přivádí draky, zuřivé a nebezpečné, mstící se a trpící, milující a laskavé. V jejich čele pak kráčí Pán draků, který jim vládne ze svého paláce v oblacích. Útlá knížka si nedává ambice být velkou epickou ságou, jedná se spíše o lehké, komorní a roztomilé vyprávění, ne nepodobné pohádkovým příběhům se šťastným koncem „žili, byli, a pokud nezemřeli, žijí tam dodnes“. Chvílemi je té roztomilosti až příliš, to když autorka sklouzne k nadměrnému používání zdrobnělin (skřítek je skříteček, trpaslík trpaslíček, šátek šáteček, nádavkem zelená travička, kapička, krabička, lahvička, hlavička, princeznička atd.). Jednoduchý příběh nicméně nabízí solidní zápletku, která je navzdory své pohádkovosti dostatečně dramatická a vygradovaná, aby udržela člověka u četby až do samotného závěru. Milá, příjemná a oddechová fantasy.

kalache
14.09.2022 3 z 5

...kdyby žil Jan Drda,psal by takovéto pohádky ...


Zelený_Drak
13.09.2022 3 z 5

Kniha mě příjemně překvapila. Dostat se k ní (aspoň o 15 let) dřív, byla bych přímo nadšená. Svižný styl, který kombinuje pohádkovou atmosféru s drsným středověkem a smyslem pro humor. Je to první kniha, kterou jsem z tohoto světa četla, když nepočítám komiks (ale ten už si moc nepamatuju). Nepřišlo mi, že by byla potřeba jakákoliv předchozí znalost prostředí, takže určitě lze doporučit i samostatně, a to nejen začínajícím příznivcům fantasy. Pro čtenáře, kteří chtějí svou magii magickou, své dobrodružství dobrodružné a netouží po vysvětlení, jak to všechno funguje.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hrútvang v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených117x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených12x
v Knihotéce119x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x