Hry bez hranic přehled

Hry bez hranic https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383380/bmid_hry-bez-hranic-tBx-383380.jpg 3 188 188

Mladý programátor Filip si užívá všeho, co dnešní svět nabízí dobře placeným profesionálům: cestování, drogy, sex bez závazků. Vydělávat na pohodlný život vývojem návykových her a těžbou osobních dat možná není dvakrát morální, ale když to nebude dělat on, bude to přeci dělat někdo jiný, ne? Jakmile se vynalézavému pragmatikovi naskytne během vrcholící uprchlické krize historická příležitost vytřískat na lidském neštěstí tolik, že už nikdy nebude muset vstávat do práce, neváhá propůjčit svůj cynismus dobré věci. Před čtenáři se otevře nepříjemná otázka: sledují nechutné vykořisťování, anebo efektivní záchrannou misi? Publicista a komentátor Michal Kašpárek se ve své temné grotesce strefuje do současných kultů efektivity, kreativity nebo flexibility a předkládá mrazivý i krutě vtipný pohled na generaci Y.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hry bez hranic. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (54)

valda
14.04.2024 3 z 5

Úspěšný programátor balí ženy po internetu, hraje Euro Truck Simulator a nějakým způsobem se zapojí do pomoci v táboře migrantů.
Tahle kniha je o nudě, prokrastinaci, cynismu a hledání smyslu života, ve chvíli, kdy máte všechno apod. Myslím, že docela dobře ukazuje, co prožívají někteří lidé v IT korporacích. Vydělávají hodně peněz, z ideálů, které měli na začátku sklouzli do banální práce, ze které ale už nedokáží vystoupit kvůli pohodlí. Vědí, že pracují tak na 20%, ale protože to nikdo nikdy nezjistí, tak proč by se měli snažit? Raději přemýšlejí, že zkusí vlastní projekt, ale než se do toho pustí, tak ještě jedno kolo Euro Truck Simulatoru.

Lily101
13.02.2024 3 z 5

Za mě humor chyběl. Závěr mě překvapil a jinak byly dvě pasáže, kdy jsem zvažovala, zda mám počínající čtenářskou krizi nebo mě jen kniha místy (2x za celou dobu) nebaví (to byl ten důvod). Kdyby byla kniha delší co do počtu stran, tak pravděpodobně silně zvažuji odložení.


pif69
14.01.2024 4 z 5

Upřímně jsem se v průběhu čtení bál , aby to vše nesklouzlo do progresivně aktivistické moralizující roviny , popř. se hlavní hrdina nechtěl nechat přeoperovat na ženu apod. Naštěstí autor vše nechal v rovině bezstarostné ajťácké prokrastinace .
Zábavné a čtivé .

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. srpna - 9. září)

27.08.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hry bez hranic v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených249x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených8x
v Knihotéce68x
v Chystám se číst107x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech2x