Humans of Prague přehled

Humans of Prague https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359132/bmid_humans-of-prague-G0p-359132.jpg 5 44 44

Fotograf Tomáš Princ prochází téměř každý den ulicemi Prahy a oslovuje neznámé lidi otázkou: „Mohl bych vás vyfotit?“ Tato kniha představuje ty nejzajímavější příběhy z jeho populárního blogu Humans of Prague za posledních pět let. Obyvatele a návštěvníky hlavního města představuje autor jako přemýšlivé pozorovatele i vtipné glosátory vlastních životů, jako vypravěče radostných i smutných příběhů, jako jejich sebevědomé protagonisty i ty, kdo se zdají být ve vleku minulých událostí. Objevuje pamětníky velkých okamžiků uplynulého století i svědky prchavých okamžiků současnosti. Kniha Humans of Prague je unikátní mozaikou reflektující všechny barvy našich životů, prohry, zklamání a nevyplněná přání, ale i sny, touhy a soukromá vítězství. Praha je svou architekturou a historií vzrušující město, ale když se podíváte skrze její krásu, zjistíte, že onu magickou přitažlivost spoluvytvářejí především lidé, které v ní můžete potkat.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Humans of Prague. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Macope
27.01.2024 5 z 5

Projekt Humans of Prague jsem poprvé zaznamenala při předávání cen Magnesia Litera a nyní jsem si přečetla knižní vydání. Příběhy jsou skvěle vybrány a seřazeny, obdivuji pestrost lidských osudů, které autor dokázal s citem a empatií zdokumentovat. Několikrát mě překvapila hloubka myšlenek lidí, do kterých bych to podle fotografie úplně neřekla. :-)

JancaMia
17.09.2023 5 z 5

Krásná kniha plná životních příběhů lidí různého věku .


Allys
16.09.2021 5 z 5

Krásne spracovaná kniha, som veľmi rada, že je súčasťou mojej knižnice. Príbehy obyčajných ľudí s neobyčajnými osudmi sú niekedy úsmevné, niekedy dojímavé, alebo vážnejšie.
V knihe môžete nájsť veľmi rôznorodé osobnosti rôzneho veku, alebo postavenia v spoločnosti. Prvý krát som sa ku knihe dostala, keď som zostala cez lockdown v Prahe a bolo príjemné čítať si o iných ľuďoch, ktorí tu taktiež žijú, cítila som sa menej sama :-D
Viac sa mi páčili textovo dlhšie časti, momentky s jednou vetou s deťmi, boli síce milé, ale prišli mi trochu navyše. Vďaka knihe si čitateľ môže uvedomiť, že v meste v dave, ktorý je často anonymný a neosobný sa nachádza veľa ľudí so zaujímavými osudmi.
Páči sa mi, že je k CZ knihe vydaná aj anglická takmer identická verzia. Knihu som čítala na svoje pomery dlho, ale to hlavne preto, že som sa k nej rada vracala a vychutnávala si ju :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Humans of Prague v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených9x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Praha vzpomínky

Autorovy knížky

Tomáš Princ
česká, 1985
2017  96%Humans of Prague