Hypersenzitivní děti - laskaví poslové univerza přehled

Hypersenzitivní děti - laskaví poslové univerza https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195960/bmid_hypersenzitivni-deti-uyr-195960.jpg 3 17 17

Kniha Hypersenzitivní děti má vysoký potenciál stát se žádanou knihou o výchově dětí. Autorka nabízí netradiční pohled na výchovu přecitlivělých dětí, které tradiční pedagogika považuje za vývojově opožděné nebo s poruchou učení. Hofmannová tyto diagnózy posuzuje jako mylné, sama vyslovuje diagnózu syndromu HSC, tedy syndromu hypersenzitivního dítěte. Proč syndrom? V dnešním přetechnizovaném světě není pro rozvoj intuitivních schopností těchto jedinců příliš místa, ba nejsou žádané, dokonce jsou ve školách cíleně potlačovány, protože vlastnosti hypersenzitivních dětí neodpovídají dnešnímu ideálu výkonného a učenlivého jedince. Kniha Hypersenzitivní děti je psána laskavě a vstřícně vůči čtenáři, populárním jazykovým stylem, v samotném závěru publikace jsou uvedeny případové studie a relaxační cvičení pro přecitlivělé děti i dospělé.... celý text

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , Práh
Originální název:

Hochsesible kinder , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hypersenzitivní děti - laskaví poslové univerza. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

hanka24
22.12.2023 4 z 5

Čekala jsem od knihy trochu jiný obsah, informace jdou spíš tak po povrchu, nicméně jsem se dozvěděla dost věcí a získala nový pohled na toto téma. Rodičům určitě může pomoct otevřít oči, když nejsou se svým potomkem úplně na jedné vlně.

vladku
06.05.2023 1 z 5

Kniha je značně ezo, reinkarnace, duše. I když odhlédnu od toho, v knize je spousta informací, bez odkazu, bez argumentace, prostě jen tak. Nutno dodat, že mnoho z nich znám, souhlasím, nicméně další vím, že jsou překonané, takže těžko usuzovat na pravdivost těch pro mě neznámých. Autor místy přechází do pluralis majestatis. Kniha se dobře čte. Nicméně celkově, kdybych ji nečetl, o nic bych nepřišel, naopak ztratil jsem čas čtením.


Lucienne05
15.12.2022 4 z 5

Citlivě napsaná kniha, která mi dost pomohla ujasnit si myšlenky. Najdou si v ní své jedinci, kteří se raději opírají o vědecké informace, ale i tací, kteří jsou duchovně založení.
Sama jsem hypersenzitivní a po mě tento dar/nedar zdědil i syn. Pro mě tyto řádky znamenaly podporu a pochopení událostí, které nám přišly do života.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hypersenzitivní děti - laskaví poslové univerza v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit3x