Ikabog přehled

Ikabog https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450636/bmid_ikabog-dDo-450636.jpeg 4 616 616

Napínavý pohádkový příběh plný naděje, s ilustracemi českých dětí. Království jménem Přehršlánie bývalo nejšťastnější na světě. Oplývalo spoustami zlata, zdejší král měl nejkrásnější knír ze všech a po místních dobrotách lidé tančili blahem. Jen v mlžném Mokřadu na severu žil podle legendy strašlivý Ikabog. Všichni věděli, že jsou to povídačky, ale ty někdy začnou žít vlastním životem. Co když se taková legenda rozhodne srazit království na kolena a unést dvě děti ve víru dobrodružství, o které ani za mák nestály?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Ickabog , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ikabog. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (150)

maryska09
30.04.2024 5 z 5

Nádherný příběh, který jde číst jako pohádku pro děti, fantasy pro školáky a velké varování pro dospělé. Díky za krásný příběh, že kterého mrazí. V historii se mnohokrát dostal ke slovu nějaký lord Flusbrok a bohužel nejen v historii. Díky za knihu

ZůzaSomolka
22.04.2024 4 z 5

No prý pohádka pro děti ... celou dobu, co jsem to četla, jsem přemýšlela, jak starým dětem bych to četla. Stylem psaní je to opravdu pohádka - pojmenování postav podle charakteru, všechny záměry jsou hned naplno řečeny. Ale není to žádné veselé čtení. Teda mě to bavilo, bylo to napínavé (člověk si pořád říkal, vždyť je to pohádka, tak kdy se to obrátí k dobrému), ale nedovedu si představit, že bych to četla svým dětem. Samotné mi z toho příběhu bylo úzko. Vím, že jsou názory, že dětem by neměla být zamlčovaná smrt a měly by jí být vystavovány, a příběh ukazuje, co může způsobit vysoké zdanění, jak komplikované jsou někdy vztahy a další věci ze života. Ale prostě si nedovedu představit, že dětem čtu něco tak neveselého a depresivního. Ještě si pamatuju, jak jsem jako malá reagovala na smrt v příbězích (a oni toho vlka zabili?) a jak se mi takové příběhy nelíbily. Je teda pravda, že jako čerstvě náctiletá jsem hltala Řadu nešťastných příhod a to také není veselé čtení.


Simi
24.03.2024 5 z 5

Jsem čarodějka ze světa Harryho Pottera každým coulem, což mi nijak nebránilo si tento příběh vychutnat. Nechápu, proč stále níže tolik srovnání s HP. To je úplně nesmyslné.
Ikabog je pohádka spíš pro dospělé a moc se mi líbila. Obdivuji nápad s dětskými ilustracemi, jsou skutečně podařené a kniha je díky tomu mimořadná. JKR je obdivuhodná dáma.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (50. týden)

06.12.2020


Knižní novinky (48. týden)

22.11.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ikabog v seznamech

v Právě čtených24x
v Přečtených826x
ve Čtenářské výzvě391x
v Doporučených25x
v Knihotéce304x
v Chystám se číst318x
v Chci si koupit87x
v dalších seznamech6x