Dopis z Mnichova přehled
Håkan Nesser
Inspektor Gunnar Barbarotti série
< 8. díl
Známý malíř Ludvig Rute nedbá zákazů souvisejících s covidem-19 a na oslavu, kterou pořádá ve svém domě v odlehlé vísce poblíž hranic s Norskem, pozve všechny své sourozence. Neviděli se spoustu let a on by jim rád sdělil něco důležitého. Už tak vypjatou atmosféru ještě zhorší to, že v noci na Boží hod dojde v domě k brutální vraždě. Případ začnou neprodleně vyšetřovat komisař Gunnar Barbarotti, jeho partnerka Eva Backmanová a jejich osvědčený tým. Zasněžený dům v lesích na konci světa, omezený okruh podezřelých – kriminalisté z Kymlinge mají pocit, jako by se ocitli ve staré anglické detektivce. Vraždil opravdu některý z členů rodiny, nebo někdo mimo ni? Byly motivem zločinu Ludvigovy peníze, anebo měl vrah zcela jiné pohnutky?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2024 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Det kom ett brev från München, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dopis z Mnichova. Přihlašte se a napište ho.
Rutinně napsaný další díl s Barbarottim. U schematické zápletky - omezený okruh podezřelých na odlehlém místě jsem stále čekala na nějaký nečekaný zvrat - a on nepřišel. Snad vedlejší dějová linka s Ellen trochu překvapila, ale zase nebyla dobře logicky vysvětlená. Nicméně čtivé omáčky bylo hodně a já si na pláži celkem slušně početla. Přesto si myslím, že to pan autor umí o hodně lépe.
3,5 hvězdičky
Za mne mírné zklamání. Nessera mám přečteného celého, již od série s Van Veeterenem, ale musím říci, že už po předchozí knize Šachy pod sopkou jsem byl v podobném rozpoložení. Stále se to čte dobře, ale něco tomu začíná chybět. Do dalšího Nessera se budu muset asi trochu nutit. A jediné, co mi z posledních dvou jeho knih utkví v paměti je, že autor ale opravdu nemá rád Donalda Trumpa. Což je podle mě málo.
Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)
24.03.2024
Kniha Dopis z Mnichova v seznamech
švédská literatura švédské detektivky švédské romány
2015 | Muž bez psa |
2012 | Síť |
2016 | Dívka, která nikomu nechyběla |
2013 | Hlavolam |
2019 | Úplně jiný příběh |
Za mě tedy neeee.Jeho knihy mám ráda,ale tahle mě nebavila.