Inteligentní pes přehled
Sophie Collins
Pokud patříte k obvyklým majitelům psů, máte ke svému čtyřnohému příteli zhruba stejně blízký vztah jako ke kterémukoli jinému členu rodiny. Sdílíte s ním obvyklé každodenní činnosti, hrajete si i společně odpočíváte Kolik toho ale vlastně víte o tom, co se odehrává v jeho chlupaté hlavě? Předpokládáte, že jeho smysly jsou víceméně stejné jako lidské? Vědecké studie týkající se psů bývaly ještě nedávno vzácné, ale v současnosti už je naštěstí všechno jinak. Během posledních dvou dekád se dříve opomíjené výzkumné projekty na téma inteligence a vědomí psů vyšvihly na výsluní popularity. Rozličné univerzity po celém světě zakládají laboratoře pro výzkum chování psů a zabývají se nejrůznějšími aspekty psího vnímání a chování. Výsledky jejich práce přehledně shrnuje tato publikace.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: 2019 , EsenceOriginální název:
Is Your Dog Psychic?, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inteligentní pes. Přihlašte se a napište ho.
Prijde mi, ze je to kniha plna dohadů a nektery veci vubec nesedi... Hlavne v casti, co psi maji nebo nemaji radi... Takze za me kniha k nicemu, nic mi to nedalo.
Knižní novinky (2. týden)
03.01.2019
Kniha Inteligentní pes v seznamech
psi člověk a pes IQ, inteligence
2012 | Stínohra - Nápady pro černou hodinku - 100 stínových zvířat |
2019 | Inteligentní pes |
2008 | Řeč psího ocásku |
2009 | Proč to ten pes dělá? |
2012 | Pečuj o svého psa |
Kniha je moc pěkně graficky zpracovaná. Dozvěděla jsem se pár zajímavostí, o kterých jsem netušila a jsem ráda, že byly doplněny o studie a různé pokusy. Poslední kapitolu už jsem jen rychle přelétla. Většina her se nedá provádět bez pomocníků a to mi trochu vadilo.