Černá hora přehled

Černá hora
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500168/bmid_cerna-hora-Jcp-500168.png 4 49 49

Izajáš Coleridge série

< 2. díl

Bývalý mafiánský zabiják Izajáš Coleridge se stal soukromým detektivem. Vyšetřování brutální vraždy vymahače dluhů Harolda Leea ho zavede na stopu krutého, záhadného nepřítele s temnou minulostí… Laird Barron (* 1970), mistr současného hororu, skládá v sérii o Coleridgeovi hold noirovým filmům, osamělým sarkastickým detektivům i divoké přírodě. Příběh s prvky sci-fi a kosmického hororu jako by dokládal autorův výrok, že žánrové kategorie nedefinují kvalitu psaní.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Gnóm!
Originální název:

Black Mountain , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá hora. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

jarynek
16.02.2024 3 z 5

Barronovy povídky mám hodně rád, první kniha s Izajášem Coleridgem se i hodně líbila, takže na pokračování jeho dobrodružství jsme se hodně těšil. A byl jsem poměrně dost zklamán. Hlavní příběh začíná dobře, ale nějak se postupně rozpliznul do nudy a halucinací hlavního hrdiny a doputoval do konce, který nenadchnul. Pár sekvencí je hodně dobrých, ale noirovou lahůdku z toho uvařit nelze. Ani motivy chování některých postav mi nepřišly úplně logické. 3 hvězdy spíše za první půlku.

Nifredil
11.02.2024 3 z 5

Čekala jsem zase skvělou noir detektivku a dostala ji, tentokrát ještě o kousek více noir a více na hranici až s nějakým thrillerem. Sériový vrah, rvačky, mafie a vyšetřování - to vše tam bylo. Atmosféra temná až nejtemnější. Proti prvnímu dílu mě to až tak nebavilo, trošku jsem se ztrácela v množství všech těch snů a halucinací, proto to trochu nižší hodnocení. Uvidíme, co další díl až vyjde.


puml
12.08.2023 5 z 5

Skvělá žánrovka, která nezapře jak vliv noirových klasik alá Raymond Chandler, tak vliv Cormaca McCarthyho. Skvělý žánrový mix a literární lahůdka. Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černá hora v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech1x