Jack Wolfgang přehled

Jack Wolfgang
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428616/bmid_jack-wolfgang-4cP-428616.jpg 4 49 49

V tomhle světě se už od středověku zvířata domáhají a domohla svých práv, protože prokázala stejnou inteligenci a city jako lidé. Komiksů s antropomorfními zvířaty je hodně, ale těch, ve kterých taková zvířata nejen žijí promíšeně s lidmi, ale kde se také řeší problémy z podobného soužití plynoucí, je už mnohem méně. Jack Wolfgang je elegantní vlk, ale co víc, je také špion – a jeho krytím je osobnost kulinárního kritika (protože v tomhle světě se samozřejmě už zvířata nejedí!, takže otázka, co jíst jiného, se stala tou hlavní). Někteří zvláštní agenti jsou prostě ještě zvláštnější než ostatní! Thriller z paralelního světa? Noirová detektivka či špionážní příběh? Ezopovská bajka? Možná to všechno, ale hlavně působivý příběh s výtečnou kresbou a nápaditým koloringem.... celý text

Literatura světová Komiksy Thrillery
Vydáno: , Argo
Originální název:

Jack Wolfgang 1-3 , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jack Wolfgang. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

norrasun
13.07.2023 5 z 5

Nemám výhradu jedinou, Jack Wolfgang je mým hrdinou..

Morbidus
12.03.2023 3 z 5

Navzdory tomu, jak hluboce se tváří anotace knihy, jde o klasický akční příběh. Je tu jen drobný rozdíl - vše se odehrává ve světě s antropomorfními zvířaty (což není až tak originální, máte-li trochu načteno). A ačkoli z tohoto faktu všechny zápletky vycházejí, stále jde o oddechové čtení pro chvíle klidu. Kolem hlavního hrdiny Jacka Wolfganga se motají krásné inteligentní slečny a proradní záporáci. Všechno se ovšem děje příliš jednoduše a nějaké výraznější pocity ve mě vykutal až třetí příběh. A to zejména díky poněkud nešťastně ukončené romantické lince.
Na druhou stranu svazek oplývá od obálky až po vlastní komiks příjemnou kresbou, která je dostatečně zajímavá a nenudí. Také potěší, že autor scénáře evidentně má smysl pro humor, byť nejde o kdovíjak inteligentní vtípky. K odlehčení příběhu to bohatě stačilo. Občas jsem zdvihal obočí nad slovosledem nebo nad tím, že jsou konstatovány evidentní věci, ale čert to vem. Když se to totiž vezme kolem a kolem, jde především o sondu do života jednoho kulinárního kritika z alternativního vesmíru.
Doporučuji čtenářům, kteří si chtějí odpočinout u nenáročného akčního příběhu.


Atlantis
13.12.2022 3 z 5

Jack Wolfgang je naprosto skvělá parodie. Často jsem při čtení vzpomínal Na Franka Drebina z Bláznivé střely... Počkat, cože? To měl být naprosto seriózně myšlený příběh? To přeci ne. Proč jsou tedy všichni tak neskutečně hloupí? Nechávají nastartovaná auta na každém kroku, helikoptéry vás neunesou, i když jste je předtím řídili ještě se dvěma pasažéry, zlouni si dobrovolně berou kapsle, o kterých ví, že jim explodují hlavu a tak dále. Nakreslené je to slušně, i když od druhého alba je vidět dost zásahů počítače, ale skryté narážky na jiné zvířecí hrdiny mi přišly trapné. Není to Blacksad, není to Grandville. Je to jen tuctové čtení.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (8. týden)

16.02.2020


Knižní novinky (6. týden)

02.02.2020


Knižní novinky (4. týden)

17.01.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jack Wolfgang v seznamech

v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x