Jak nevyloupit banku přehled

Jak nevyloupit banku
https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72680/bmid_jak-nevyloupit-banku-cLy-72680.jpg 4 240 240

Humoristický román s detektivní zápletkou je u nás Weslakeovo nejznámější a nejslavnější dílo. Harold Albert Chester Künde, hlavní postava románu, je 32 let starý svobodný muž, který má od osmi let, kdy dospěl k závěru, že jeho příjmení není nic jiného než obyčejný kanadský žertík nějakého pámbíčka, neobvyklou zálibu: sám kanadské žertíky provádí - vždy a všude. Jeden z nich ho bohužel přivede až do vězení. Jeho předsevzetí skončit se svým koníčkem mu ovšem nevyjde. Dostane se totiž do party zkušených kriminálníků a aby se zachránil před dlouholetým vězením, je nucen ve své "profesi" recesisty pokračovat... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Humor
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Help I Am Being Held Prisoner, 1974


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak nevyloupit banku. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (51)

LaCucaracha
20.06.2024 3 z 5

Knížky s Dortmunderem mám ráda, ale tohle mi nějak nesedlo. Možná proto, že se to tak nějak točí pořád na místě – je ve vězení, chodí sem a tam ven a dovnitř, pokoušejí se vyloupit banku, poprvé, podruhé, potřetí, a tak prostě všechno pořád do kolečka, situace se opakují, chybí tomu ten lineární vývoj a průběh. A možná proto, že je to vyprávěno v první osobě, takže je tu prostor na to, co si myslí, co se mu honí hlavou, čeho se obává, čemu se diví, co predikuje... Často celkem nuda, tyhle vnitřní pochody. Celkově jsem se prostě moc nebavila, i když snaha o vtipnost tomu nechybí, a do čtení jsem se musela často nutit.

Katy_vKnihách
30.03.2024 3 z 5

Asi jsem čekala něco trochu jiného. Knížka mi přišla starší, než ve skutečnosti byla. Styl psaní mi připomíná Pelhama Grenville Wodehouse. Přišlo mi, jako by se příběh odehrával ve třicátých letech při nejmenším. Styl mluvy mi prostě nesedl, a čekala jsem asi trochu více akce, a možná i trochu více vtipu. Není to vyloženě špatná kniha, odpočinková detektivka, to ano. Ale žánr humor? To moc ne. I tak na odpočinutí dobrá kniha.


ninano
18.11.2023 5 z 5

Úžasná knížka plná neskutečně humorných scének. Donal E. Westlake píše prostě skvěle! Doporučuji každému milovníkovi inteligentního humoru.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak nevyloupit banku v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených344x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených23x
v Knihotéce148x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech4x