Jedno manželství přehled

Jedno manželství https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403605/bmid_jedno-manzelstvi-7PB-403605.jpg 4 70 70

Není to tak dlouho, co se Roy a Celestial vzali. Oba jsou mladí, krásní a mají před sebou slibnou budoucnost. Doslova ze dne na den se jim ovšem změní život. Roy je obviněn ze znásilnění, které nespáchal, a posléze i odsouzen. Jsme totiž na americkém Jihu, kde se černá barva pleti neodpouští. Román si pokládá otázku, co s mladým manželstvím udělá vidina čtrnácti let ve vězení. Celestial sice dosahuje úspěchů v uměleckém životě, nemůže se však zbavit pocitů viny, když si vzpomene na Royovo neštěstí. Postupně ji opouští síla udržovat vztah, který se odehrává přes dopisy a krátké návštěvy. Autorka názorně ukazuje, jaké dopady na osobní život může mít nefunkční systém spravedlnosti. Kniha se dostala do knižního klubu Oprah Winfrey, jež se rozhodla stát producentkou filmové adaptace, a zároveň ji zařadil do svého seznamu četby na léto 2018 Barack Obama.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

An American Marriage , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jedno manželství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

maca_t
08.05.2024 4 z 5

Kniha stojí za přečtení . Většina byla formou dopisů to se mi líbilo. Pokud měla přiblížit diskriminaci těchto lidí, tak za mě se to povedlo. Byla jsem dost šokovaná. Přesto, pokud se děj má odehrávat cca v 90.letech 20.st.... tak mi přijde dost nepravděpodobné, že by takto rychle někoho odsoudili podstatě bez důkazů, nebo DNA se ještě v te době nedalo určit?Každopádně konec se povedl.. . je přesně dost reálný.

Fanda74
06.09.2022 4 z 5

Román se mi líbil, je to takový ten příběh ze života, kde asi chápu každou ze zúčastněných osob, nic není černé nebo bílé. Trochu mi chybělo vysvětlení (dohra) zápletky s křivým odsouzením, nemyslím si, že je to tak jednoduché, jak je v příběhu uvedeno, ale možná že autorka nepovažovala za důležité. Ale ve mě to trochu vyvolávalo pocit takového zbytečného zjednodušení.


sarekaslukova
17.01.2022 2 z 5

Tak tato kniha mě vůbec nenadchla, vlastně to byl pravý opak nadšení. S plynutím děje jsem byla stále více na vývoj příběhu naštvaná. Co mě ještě kromě děje zrovna nenadchlo bylo rozložení kapitol do vyprávění mezi 3 osoby, kdy se mi nešlo z Roy přemístit na Andreho a poslední taková nepříjemnost byl nejspíše špatný překlad, kdy se v mém vydání často pletly rody nebo opakovala stejná slova za sebou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2018 - Women's Prize for Fiction


Kniha Jedno manželství v seznamech

v Přečtených84x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených4x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst99x
v Chci si koupit16x