Střepy přehled

Střepy https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321713/mid_strepy-StD-321713.jpg 5 305 305

Joseph O'Loughlin série

< 3. díl >

Christina Wheelerová chce skočit z mostu a ani psycholog Joseph OLoughlin, řečený Joe, jí nedokáže sebevraždu rozmluvit. Později se u Joea doma objeví její dospívající dcera a tvrdí, že není možné, aby se matka dobrovolně zabila tímto způsobem, protože měla panický strach z výšek.

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Shatter , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Střepy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (101)

Elapheg
07.05.2024 5 z 5

Tak po třech letech různého čtiva jsem se vrátil opět k Michaelu Robothamovi, tentokráte ke třetímu dílu: Střepy. Byl to výborný thriller, mnohé, co se v něm píše, je reálné, postavy mají skvěle vystavěny charaktery. Pachatel je velmi inteligentní a záludný, vyšetřovatelé jsou taky výborní, ale nejlepší je psycholog Joseph O´Loughlin. Přestože je zápletka výborně sestavena a napětí a zvratů je v knize dost a velmi dobře se mi to četlo, přiznávám, že na základě zdejších komentářů, byla má očekávání od knihy o trochu větší. Mám také neurologické problémy, takže třes, který se u Joea objevoval, jsem sám na sobě mnohokráte zažil hlavně v minulosti. Christina Wheelerová chce skočit z mostu a nedokáže jí to rozmluvit ani odborník Joseph O´Loughlin. Zdanlivá sebevražda začne být zpochybňována, když Joea navštící dcera Christine a řekne mu, že její matka by se nikdy takto dobrovolně nezabila, protože měla panický strach z výšek. Tím se rozjíždí koloč pátrání a objevování důkazů, které vedou k zvrácenému způsobu zabijení. Nejedná se o fyzická mučení, ale jsou jiného druhu, nicméně věřím, že stejně účinnému, jak je to v knize napsáno. Je to má čtvrtá kniha od Robothama, ale abych to vyrovnal, Střepy jsou po knihách: V podezření a Amnézie, nejlepším dílem. Líbí se mi uvěřitelnost děje, psycholog je lidský se svými klady, ale není to James Bond, což mi jej činí ještě přitažlivějším. Byl to výborný psychologický thriller bez brutalit, dostatek napětí, nic není jisté, ani to, zda tak inteligentní pachatel po sobě zanechá kiks, který povede k jeho zadržení a hlavně k odpovědi, co jeho oběti udělaly tak hrozného, že si je vybral a spojuje je vůbec něco? Na to bude muset přijít náš psycholog Joseph O´Loughlin. Pět hvězd a doporučení je jisté. Za své hovoří, že jsem 568 stran zvládnul za 4 dny, pro mne rekord.

nikca1994
25.03.2024 4 z 5

Takle kniha se mi líbila víc než první díl. Tenhle příběh rychle plynul. Pachatel byl geniální, ale psycholog Joe O'Loughlin a jeho kamarád Ruiz - vysloužilý policajt na to stejně přišli i s inspektorkou.Četla se dobře a dokonce se tam dozvíte i něco o psychologii. Dobrý psychothriller, ze kterého několikrát i mrazí.


Disease
12.02.2024 5 z 5

Tohle se povedlo. Pachatel je správně démonický a psychologie postav je zvládnutá na výbornou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Střepy v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených376x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených33x
v Knihotéce221x
v Chystám se číst197x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech3x