Juditin pokoj přehled

Juditin pokoj
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375399/bmid_juditin-pokoj-xBy-375399.jpg 2 19 19

Jeden obyčejný den v životě Judity, ale i ten může změnit vše. Jeden horký den v malém městečku za Prahou. Den, ve kterém se protnou všechny ostatní dny, chvíle a pocity. Judita se ráda toulá a hledá… Co to vlastně ta Judita hledá? I když měla vcelku hezké léto, vyrazila na výlet s kamarádkami, prožila letní románek, tak stále nemůže zapomenout na Vojtu. Co ji k němu táhne? A proč má někdo v očích touhu a jiní nic? A proč by zrovna pro Juditu měly pršet červené růže?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Juditin pokoj. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

dzejkbeltygros
01.08.2023 2 z 5

Obálka a ilustrace krásné. Příběh o ničem, příliš mnoho postav. Dita nedostala moc prostoru, škoda. Ztrácela jsem se v ději, i v těch postavách. Hlavně moc nechápu, co tohle dělá v YA. Nedělám si iluze, že v úzkém věku už ví dospívající o sexu hodně, ale stejně mi toho v téhle knížce přišlo moc. Nějak nedokážu odhadnout kolik Judite je, a co ta pusa Mysakovi na začátku? S ním taky něco má? Nechápu.

Knižnípauza
24.02.2023 1 z 5

No... Musím říct, že z téhle knihy jsem byla dost zmatená.
Ztrácela jsem se v ději, některé pasáže jsem vubec nepochopila a popravdě jsem ji dočítala s nechutí.
Jediné co je na knize zajímavé jsou ilustrace. Jinak... Nic moc :(


Kačkaknihomol
17.01.2019 3 z 5

Na začátek bych chtěla říci, že mi tento počin připomněl známou písničku od Suzanne Vega: https://www.youtube.com/watch?v=3n-Ktg3XyPU
Je to taky taková změť myšlenek.

Dle mého není pro každého, jelikož je styl psaní krapet podivný a člověk musí číst mezi řádky. V textu jsem se častokrát zamotala, protože autorka podnikla i retrospektivní výpravy. Proto nechápu, proč je Judita a její pokoj zařazena do YA, je mnohem rafinovanější.

Příběh nás zavádí do jednoho velice ospalého rána ve velice ospalé vesničce. Naší hlavní protagonistkou je Dita, Judita, zahlcena láskou a vzpomínkami na léto. Postupně nás provede po celém tom malém osídlení, místo na vyprávění dostane mnohem více postav. Celý příběh je zatrpklý a hořkosladký. Většina postav baží po něčem jiném, lepším, sympaťáka aby člověk pohledal. V knize je i pár momentů, kdy jsem prostě přestala číst a musela jsem si dojít pro zapadlé barevné lepíky. Zvlášť ve mně zakořenila myšlenka jednoho převelice apatického manžela, "Kdybych si sundal všechny ty masky, zůstalo by prázdno" (nebo něco v tom smyslu).

Kdoví, zda je dobré v tom hledat nějaký hlubší smysl, pro dnešek se ale jen spokojím s tím, že se mi kniha líbila.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (23.4. - 6.5.)

23.04.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Juditin pokoj v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě8x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit8x