Julie, ty jsi kouzelná přehled

Julie, ty jsi kouzelná
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15424/mid_julie-ty-jsi-kouzelna-Qws-15424.png 4 41 41

Na půdorysu divadelních frašek, jímž je osvědčený manželský trojúhelník, se odehrává drama lásky stárnoucí herečky k mladému muži, který touží prodrat se na výsluní společenského úspěchu.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Theatre , 1937


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Julie, ty jsi kouzelná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Hanka_Bohmova
09.07.2021 4 z 5

(SPOILER) Z anotace jsem nabyla dojmu, že těžištěm knihy bude manželský trojúhelník v divadelních kulisách, což mě ani po příjemných zkušenostech s autorem nijak zvlášť nelákalo. Ale o milostný trojúhelník příliš nejde, v prvé řadě jde o titulní postavu, jde o ženu a o herečku a o hraní.
V této souvislosti vyčnívá postava Rogera, jak o tom ve svém komentáři píše Madluska. Narozdíl od ní si nemyslím, že by mu prospělo více prostoru. Podle mě je dobře, že téma je v závěru pouze (a nečekaně) otevřeno - odpovídá to Juliině příběhové linii, která nám nenabízí dramatickou životní proměnu, ale ukazuje ženu opírající se o své mistrovství. Vyrušení je nečekané a na okamžik. Trhlina do světa, který nepřijímá její pravidla, který ji pozoruje a soudí.

Han-nah
17.04.2021 4 z 5

Kniha , jak je napsáno, popisuje manželský trojúhelník, kdy stárnoucí , obdivovaná herečka má mladého milence. Kdysi se u nás říkalo, že ženská chytá poslední vagon ujíždějícího vlaku. Dnes - věk je jen číslo. Ano Julie je nadaná herečka, která ale své divadelní umění přenáší i do běžného života. Má hezký vztah ke svému synovi . Zaujalo mě, když popisuje své zjištění a hlavně pro sebe ujišění, že opravdu jedná správně. Např. když určí manželovi oddělenou ložnici nebo se snaží ovlivnit život druhých. Ač je sice dobrá herečka, je tu hodně dalších a mladších. Má milence ve věku svého syna, pomůže jí k pocitu mládí? Hezky jsou napsány její vnitřní repliky, kdy své činy hodnotí.
" Jsem já to ale potvora" a mnoho dalších.


PetrCepek
04.01.2020 5 z 5

Maminčina nejoblíbenější, a já ji mám také moc rád v knižní, filmové i divadelní verzi.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Julie, ty jsi kouzelná v seznamech

v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x