K2 - 8611 m přehled

K2 - 8611 m https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167848/bmid_k2-8611-m-8pi-167848.png 5 117 117

Příběh z druhé nejvyšší hory světa je dramatickou partií se šťastným koncem, je mozaikou střípků nevšedních dnů, sugestivně odhaluje nitro horolezecké expedice, ale především je sondou do psychiky muže, kterého odholání, lezecké umění a vůle dovedly až k himálajské obloze. Cesta to rozhodně nebyla snadná. Kolik námahy stálo, než se tuny potravin a horolezeckého vybavení podařilo vynosit do výškových táborů, kolik úsilí vyžadovala jejich budování v prostředí krutě ochuzeném o kyslík, jak zrádně se dokázaly chovat příkré svahy obávané osmitisícovky, na nichž jediné uklouznutí stoupacích želez, sebemenší nepozornost mohly znamenat pád do několikametrové hlubiny. K tomu vítr, nekonečné zavěšování jistících lan, mráz, laviny...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize K2 - 8611 m. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

mgeisselreiter
10.04.2023 4 z 5

Zpočátku průměrná kniha, ale postupně zajímavější a napínavější (i když výsledek je předem znám). Líbilo se mi, že děj se nesoustředí jen na samotný výstup, ale i na složité přípravy a přesuny, tentokrát netradičně bez šerpů či místních nosičů. 65-85%, 10. 4. 2023.

DK197
14.08.2022

AUDIOKNIHA: Nedočteno. Nehodnotím. Netvrdím, že je kniha špatná. A už vůbec ne, že to zle namluvil Miroslav Táborský. Navíc mě to téma celkem zajímá. Klidně bych si s autorem nebo někým podobným sedla na kávu a nechala si vyprávět zážitky. Jenže zpracování v knize mě uspávalo. A když za polovinou zjistíte, že vlastně nevíte, o čem předcházející kapitoly byly, tak je asi něco špatně. A když už jsem si něco pamatovala, měla jsem pocit, že jde jenom o samý popis toho, kdo co nesl, nebo co zrovna jedli. A tak jsem se rozhodla netrápit se dočítáním něčeho, co mě tak extrémně evidentně nebaví. Doporučuji spíše fanouškům horolezectví.


Kate72
24.04.2022 5 z 5

Rakoncaje mám ráda, je to dříč skvělý horolezec a také krajan. Jednou jsem měla tu čest se s ním potkat osobně a to na Riegrově stezce před více než 25. lety. Byli jsme s rodinkou na výletě syna jsme měli v takové té kovové krosně a před námi ledový sráz a pod ním Joska. Když nás viděl jak laborujeme nad tím jak dostat bezpečně syna dolů, houknul na nás at´ pošleme mladého dolů i s krosnou, že ho chytí. Takže to dopadlo na jedničku. Ještě jsem si ho stačila vyfotit a mám fotografii s Joskovou zadnicí, jak se škrábe po čtyřech po ledových schodech na Riegrovce.
Knížka K2 je super čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha K2 - 8611 m v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených170x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených9x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x