Kar přehled

Kar https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398943/bmid_kar-hwz-398943.jpg 3 216 216

V Karlových Varech dojde k obludné vraždě: žena roztrhá muže svými zuby a pak spáchá sebevraždu. Nebylo prokázáno, že by se ti dva znali. Po nějaké době se stane událost podobná: na golfovém hřišti zabije muž ženu její vlastní odpalovací holí, uhryže a pozře její prsa a poté vběhne pod auto. Nikdy předtím se neviděli. Do Varů, svého rodného města, se po dlouhé době vrací Julián Uřídil. Ne na stálo a ne jako lázeňský host, ale na anonymní pozvání jako autor knih, v kterých se odehrávají podobné zločiny. Minulost, na niž chtěl zapomenout, když kdysi odešel do Prahy, se mu však ve Varech spolu s dalšími kousavými vraždami vrací jako bumerang. Souvislost mezi množícími se případy nenachází, zato se nepochopitelně ocitá v jejich bezprostřední blízkosti. Tak, jak byl pozván on, teď musí pozvat do varů na pomoc člověka, kterého už nikdy nechtěl vidět.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kar. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (80)

Aivinka
07.07.2023 2 z 5

Ze začátku vás kniha chytne. Děje se tam najednou až moc věcí, ale postupně to od detektivky spíš přechází v nesmyslné jednání hlavní postavy a rozebírání jeho minulého života. Konec byl naprosto neslaný nemastný. Vůbec mě ve výsledku nezajímalo, kdo je vrah nebo co se tam sakra děje, byla jsem ráda, že to mám za sebou a můžu knihu s klidnou duší odložit.

jprst
07.06.2023 2 z 5

Tahle autorova kniha mé očekávání nenaplnila, naopak pro mne byla výrazným zklamáním. Mysteriózní urbanovský příběh se poměrně brzy mění v něco poskládaného bez ladu a skladu, těžko uvěřitelné postavy a jejich chování doplněné často nesmyslnými dialogy jen celkový pocit umocňují. A napětí...? Také nic moc.


kap66
19.11.2022 2 z 5

Město jako důležitá postava, která prodělává potrat, možná přijde o to nejcennější, možná i umírá; zajímavé. Potrat jako důležitý motiv, několikrát se opakující (potracený plod v kamenném chřtánu odpadkového koše je obzvlášť silný a hnusný obraz), několikeré zvracení; působivé a nechutné. Kanibalismus a sebevraždy; zapadající do obrazu a silně odporné.
Ono tam vlastně všechno do sebe perfektně zapadá - a mně je trapné vyčítat autorovi, že se na psaní odborně připravil, promyslel i sebemenší detaily a poskládal je. Tak by to mělo fungovat vždycky a u všech spisovatelů. A uznávám, že je to čistě subjektivní: já se na tuhle knížku vůbec nemohla citově naladit. Přišla mi vykalkulovaná, napsaná jenom rozumem. Vyvolala ve mně pouze výše zmíněné reakce, a to je pravý opak toho, co mám u literatury ráda.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (18. týden)

28.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kar v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených289x
ve Čtenářské výzvě54x
v Doporučených11x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst94x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech4x