Katova dcera přehled

Katova dcera https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76178/bmid_katova-dcera-Gjq-76178.jpg 4 473 473

Katova dcera série

1. díl >

Krátce po třicetileté válce je v bavorském městě Schongau vytažen z řeky umírající chlapec. Na rameni má vytetované znamení, což vzbuzuje podezření, že jde o dílo čarodějnice. Radní města obviní místní porodní bábu. Kat Jakob Kuisl, jenž z ní má pomocí mučicích nástrojů vynutit doznání, je však přesvědčený, že je stará žena nevinná. Společně s medikem Simonem a dcerou Magdalenou se rozhodnou vypátrat vraha.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Henkerstochter , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Katova dcera. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (129)

Corso
10.05.2024 4 z 5

Toto ma skratka bavilo. Co sa stane, ked pomiesate Kladivo na carodejnice a ....a trebars Cervenakovho Steina? Henkerstochter. Hoci troni v nazve knihy, postava sikovnej peknej mudrej devecky (nebezpecna kombinacia v tych casoch) je tu upozadena na ukor kata a jeho pomocnika mladeho medika Simona. A kat je teda dost zabavna osoba. Mix renesancneho vzdelanca, felciara, mastickara, byvaly zoldnier, kde asi nabral tieto skusenosti, a dobrak od kosti.
Kniha sa cita dobre, je lahko to odsypa, ma tempo, taka konzumna pohodovka s celkom dobrodruzo pasazami, dojde aj na hladomornu a jemne mucenie.
Keby sa len dalsie knihy dali lepsie zohnat, aj by som sa asi pustil do tejto serie. Momentalne prve vydanie vypredane, postupne vychadza druhe, ale je mozne ze sa rychlo vypreda aj toto. Potzsch ma u nas uz celkom meno.

modroocko
02.03.2024 4 z 5

Hodně zajímavý příběh, kniha se mi líbila.


jana1648
30.01.2024 1 z 5

Nudaaaa! Začala jsem číst na doporučení a dlouho bojovala s touhou knížku odložit. Spoiler: do půlky knihy k žádnému překvapivému zvratu nedojde, dál jsem číst nedokázala.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky do konce roku

11.12.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Katova dcera v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených618x
ve Čtenářské výzvě38x
v Doporučených50x
v Knihotéce236x
v Chystám se číst359x
v Chci si koupit68x
v dalších seznamech7x