Káva každé půlnoci přehled

Káva každé půlnoci
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506827/bmid_kava-kazde-pulnoci-661e925b86ab3.jpg 4 71 71

Každý má nějaké tajemství; male, velké, absurdní, tíživé… K malým tajnostem devatenáctileté Rosemary Walkerove patři její poměrně netradiční rituál: každou půlnoc pije kávu. Už několik let je jejím společníkem, na kterého nedá dopustit – zatímco ve dne povzbuzuje, v noci uspává. Je tu ovšem jedno další tajemství – velké, tíživé, pro některé absurdní – a tím je její boj s bulimii. Ta se ukazuje jako velice silný protivník, snad nepřemožitelný, hlavně když je na blízku zrcadlo. A přestože jsou ji přátelé a rodina oporou, tento boj prohrává. Zda se, že jediný, kdo ji může pomoci se zachránit, je její nevrly učitel.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Káva každé půlnoci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

vendy6619
18.04.2024 3 z 5

Chci moc poděkovat samotné autorce za štafetu. Přiznám se ale, že ke konci už jsem se dost trápila! Hlavně tou délkou. A za mě je to neskutečna škoda! Adrian a Mary by klidně mohli mít více prostoru… a hlavně Adrian, protože ten byl naprosto skvělý!
Ale za mě tam bylo opravdu hodně zbytečné omáčky. Čtivost je neskutečna. Člověk otáčí stránky a ty mu mizí pod prsty, ale kdyby měla knížka zhruba okolo 300 stran tak by to bylo naprosto fenomenální dílo. A vím, že bych hodnotila plným počtem. Bohužel je to vidět, že zoufale chybí korektora a to, aby někdo dal pryč zbytečné scény. Jinak si myslím, že je to hodně statečné s tímhle vyjít na světlo.
Ještě jednou děkuji za knihu a snad se uvidíme zase u jiné.

mi-nul-o
07.04.2024 5 z 5

Přečteno (=zhltnuto) za necelé dva dny.

Dokonalost!


lali42
31.03.2024 5 z 5

Na tuto knihu jsem narazila úplnou náhodou. Procházela jsem knihovnou a překvapil mě název, osobně kávu nepiju a tak mě překvapilo, že by ji někdo pil o půlnoci.
Obsah knihy jsem jen přelétla očima a řekla si proč ne?

Musím říct, že po pár stránkách mě kniha vtáhla do děje. Přestože jsem neměla skoro žádná očekávání, kniha mě moc překvapila. Pomohla mi pochopit novou hloubku bulimie a těch co s ní zápasí. Věděla jsem, že je to těžký a náročný boj pro danou osobu i její okolí, ale nikdo mi to nedovedl, podat tak, abychom měla pocit, že si aspon umím představit, čím si prochází.
Vím, že číst o problematice a vidět ji na vlastní oči jsou dvě úplně jiné věci, nicméně si myslím, že jako začátek dobrý.

Co se týká romantické linky, i tam jsem byla celkem překvapená a potěšená zároveň. Vše bylo uvěřitelné dilemata, požadavky, nároky, dialogy i pocity, .. .
Musím říct, že se mi hodně líbil i konec. Uznávám, že mě nejdřív trochu zaskočil, ale upřímně koho ne? Byl upřímný a reálný, jsem ráda, že skončil, tak jak ho autorka napsala.

Dost často mám problém z knihy vybrat nejlepší část, nebo větu. V této knize jsem s tím problém neměla. V tomto příběhu na mě nejvíc zapůsobila věta poslední. Když člověk projde celým příběhem, ta věta má neskutečnou váhu a sílu. Myslím, že autorka touto větou krásně vystihla podstatu manželství.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tajemné dopisy, Zbořené zámky a další knižní novinky (8. týden)

19.02.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Káva každé půlnoci v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených73x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených8x
v Knihotéce81x
v Chystám se číst93x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

Theresa Black
česká, 2001
2021  87%Letní kraťasy
2023  87%Káva každé půlnoci
2022  82%Vesmír rozhodl jinak
2023  82%Hellbound