Kde jsi, když nejsi přehled

Kde jsi, když nejsi https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514753/bmid_kde-jsi-kdyz-nejsi-Rk5-514753.jpg 4 1048 1048

Bouřlivé, syrové a vášnivé vyprávění o rozchodu. Toto je příběh o svobodě, závislosti, zbabělosti a statečnosti. O poslušnosti, laskavosti i lhostejnosti. O těch nejlepších a nejhorších rozhodnutích. O naději a beznaději. O zraňování a zraňování se. O tom, co se stane, když s něčím tak strašně moc škubneš. Toto je příběh bez pravidel. Je to jenom hra, anebo jde o život?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kde jsi, když nejsi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (263)

klaragot
předevčírem 3 z 5

Kniha mě bavila, autorka umí popsat to, co se nám někdy honí všem hlavou, ať už jste mámou, utlačovanou ženou, nebo ženou, o kterou se zajímá někdo další. Vztah jako vězení, z kterého není úniku. Nový vztah, kde neexistují zábrany. A mateřská láska. A taky ten konec...tak nějak jsem to čekala. Nejsem fanynka Třeštíkové, třeba kniha Dobře mi tak se mi nelíbila, naopak Veselí pro mě byla pohodovka a tohle mě umělo vtáhnout. Bavily mě popisy postav, osudu Přemka a Blanky, rodičů Dáši...prostě to, co někdy ve svých hlavách víme, ale bojíme se to říct nahlas.
Souhlasím s tím, že první kapitola je asi nejslabší ze všech, kvůli těm vulgaritám, jsem chtěla knihu odložit. Nejsem žádný puritán, ale někdy to na mě bylo moc. Nakonec jsem ji dala šanci a jsem ráda.

ZÓNA
14.05.2024 2 z 5

Knihy čteme kvůli mnoha různým poučením, zábavě i z pouhé zvědavosti.
Tato kniha je mnohem zábavnější, než poučná. A jméno paní Třeštíkové ji činí až marnotratně čtenou lidmi vyloženě ze zvědavosti.
Neocením myšlenku, téma, přístup, vulgarity, ani koncepci knihy.
Záměrně zmatečný sled kapitol, přičemž je v podstatě lhostejné, z kterého konce začnete číst.
Jedna z mnoha rodin, která utrpěla fiasko. Pocity bezmoci a trápení, žena s plnou hlavou výčitek vůči sobě samé a nenaplněná partnerským životem. Mužský element mírně zvrácený, v jedné z kapitol ze svého pohledu ohraničen laskavějším přístupem, i když samozřejmě ve výsledku přesto negativně.
Poměrně zbytečný text. Zábavný v určitých úsecích knihy, ale nikterak závratně.
Autorka píše prvoplánově, s cílem zaujmout svým pohledem na chaotický a neupokojivý vztah.
Nemrazí mě v zádech z dramatu, který je rozkrýván alogicky a ve výsledku nerezonuje, jak by měl.
Vztahovost s nechutnostmi, které možná lidé za zavřenými dveřmi zažívají a proto o nich chtějí číst. Pro mě ztráta času...


cornetka
10.05.2024 4 z 5

Přemýšlím, co o knize napsat. Nejvíc ji opravdu vystihuje text na obalu knihy: “bouřlivé, syrové a vášnivé vyprávění o rozchodu. Doplním, že Dáša se rozchází s Markem a má jakýsi vztah s Jakubem.

Jsem ze čtení taková rozčarovaná. Je to vulgární, náročné, ale i vlastně i upřímné a bez příkras. Jakub i Marek mě svým chováním iritovali hned od začátku. A Dáša neměla žádné sebevědomí, byla hrozně naivní a nechala se lehce ovládat a manipulovat. Na druhou stranu se autorce podařilo vyvolat ve mě emoce, spíš teda ty negativní, jako je nechuť, nepochopení chování Dáši a skoro až nenávist k třem hlavním postavám, odpor k chování Marka i Jakuba vůči Dáše.

Musím zmínit zvláštní řazení kapitol v knize - nečekejte srovnání podle čísel. Takže jsem trochu tápala, jestli číst podle čísel nebo podle řazení v knize.

Rozhodně to není čtení pro každého. Jako obvykle mě i v této knize autorka překvapila. Jsem ale ráda, že jsem si knihu mohla přečíst.

všechny komentáře

Související novinky (31)

Poslední žebříček, kterým uzavřeme rok 2023, je tady!

07.02.2024


100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


10 nejprodávanějších knih (42. týden)

25.10.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (1)

Chci tě vidět dotknout se nebe.


Kniha Kde jsi, když nejsi v seznamech

v Právě čtených52x
v Přečtených1 409x
ve Čtenářské výzvě271x
v Doporučených39x
v Knihotéce264x
v Chystám se číst425x
v Chci si koupit167x
v dalších seznamech12x