Kdysi dávno v budoucnu (35 povídek) přehled

Kdysi dávno v budoucnu (35 povídek)
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200315/bmid_kdysi-davno-v-budoucnu-200315.jpg 5 15 15

Sbírka krátkých povídek (a několika haiku), která se svým smyslem dotýká téměř všech stránek lidského života. Obsahuje příběhy z běžných mezilidských vztahů, situace vyvolané vlastnostmi člověka, ale také hluboce filosofické až duchovní povídky s lehkým závanem filosofie východu, převážně zenu.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdysi dávno v budoucnu (35 povídek). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

bookbypatrik
28.08.2020 4 z 5

Krátká sbírka filozofických povídek, ve které najdete spoustu zajímavých myšlenek a mouder. Pokud se do knihy budete pouštět, doporučuji při čtení nespěchat, já jsem si třeba přečetl některou povídku i dvakrát, abych ji lépe pochopil. Každopádně se nebojte, že by kniha byla hodně náročná na čtení, autor píše skvěle. Také mě mile překvapilo, že jsou v knize ilustrace, které jsou velmi povedené, stejně jako obálka.?Zkrátka titul doporučuji všem, kteří mají náladu na přemýšlení nad textem, a že v Kdysi dávno v budoucnu je opravdu nad čím!

Blaufik
02.08.2020 4 z 5

Tato životní moudra v krásné obálce jsou příjemným zastavením ve všedních dnech plných shonu a já jsem velice ráda, že se mi dostala do ruky. S knihou jsem strávila pár úžasných chvilek a jejího přečtení rozhodně nelituji.

Určitě se však nejedná o knihu pro každého, ale spíše pro čtenáře, kteří nejsou líní nad daným textem chvíli uvažovat a pořádně se zamyslet. Autorův způsob vyjadřování byl velice příjemný a já jsem už nyní zvědavá na knihu Mamince se budeš líbit, která zde na mě čeká.


Knizectvi
14.07.2020 5 z 5

Tak jo. Jako první musím asi poděkovat jsoucnu, že mi prostřednictvím autora, přineslo do cesty tuhle knihu. Malou, útlou a roztomilou knížečku, naplněnou nejenom slovy, myšlenkami a zamyšleními ale i krásnými ilustracemi od terezaart.cz . Jedná se o knížečku, krátkých textů, které bych asi nenazýval povídkami, spíš prozaickou poezií a zamyšleními. Velmi rozličné útržky ve vás skoro vždy něco zanechají, i když jsou někdy napsány velmi zjednodušeně až s dětskou nadsázkou. Někdy naopak text jde opravdu hluboko, nebo bych možná měl napsat spíš vysoko, a potom zanechá opravdu silnou stopu uvnitř vás, nebo alespoň uvnitř mě určitě. Kdybych mohl vymyslet této knize podtitul, určitě by to byla ,, Meditace o Bytí,, a já osobně se k tomuto malému, velkému dílu budu určitě vracet. Pro vás mám jen jedno doporučení. Pořiďte si tuto knihu, zastavte se, přečtěte a přemýšlejte. No dobře těch doporučení je nějak víc :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kdysi dávno v budoucnu (35 povídek) v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených17x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x