Kniha džunglí přehled

Kniha džunglí https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417077/bmid_kniha-dzungli-WKd-417077.jpg 4 808 808

(První) Kniha džunglí i Druhá kniha džunglí vypráví příběhy o Mauglim, chlapci, který je vychován ve smečce mezi vlky, učí se přežít a poznává zvyky a nástrahy džungle. Seznamuje se a prožívá příběhy s dalšími zvířaty džungle, které se stávají jeho přáteli anebo jsou naopak jeho nepřáteli (tygr Šer Chán). Piesne prebásnila Ružena Jamrichová.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Příroda, zvířata
Vydáno: , Práca
Originální název:

The Jungle Books , 1906


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha džunglí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (116)

MoniMonika
07.05.2024 5 z 5

"Kniha džunglí" od Rudyarda Kiplinga je literární klasikou, která oslovuje čtenáře už více než sto let. Tato sbírka příběhů zasazených do exotické indické džungle sleduje Mauglího, chlapce vychovaného vlky, a jeho dobrodružství mezi divokými zvířaty. Skrze vztahy s Baghírou, Balúem a dalšími postavami se Mauglí učí zákonům džungle a získává moudrost, kterou využívá při setkání s nepřáteli, jako je tygr Šér Chán.

Co činí "Knihu džunglí" výjimečnou, je schopnost Kiplinga vytvářet bohatý svět, který je současně dobrodružný a morálně poučný. Zákon džungle, který vládne nad divokými zvířaty, nabízí čtenářům hluboká ponaučení o odvaze, loajalitě a spravedlnosti. Mauglího příběhy jsou plné emocí, od radosti a přátelství až po nebezpečí a strach. Každý z příběhů v knize je jedinečný a poskytuje pohled na různé aspekty života v džungli.

Toto vydání "Knihy džunglí" je navíc obohaceno nádhernými ilustracemi Adolfa Borny, které dodávají příběhům další rozměr a přitažlivost. Ilustrace Bornových obrázků přinášejí děje nejen vizuální krásu, ale také zjemňují nebo naopak přinášejí některé klíčové momenty, což čtenářům umožňuje hlouběji se ponořit do světa džungle.

Pokud hledáte knihu, která kombinuje dobrodružství s hlubokými myšlenkami a morálními lekcemi, "Kniha džunglí" je tou správnou volbou. Toto vydání s ilustracemi Adolfa Borna je krásným doplňkem do každé knihovny a potěší jak děti, tak dospělé. Je to kniha, ke které se budete rádi vracet, abyste si znovu užili dobrodružství Mauglího a jeho přátel z džungle.

Hradčiatko
30.04.2024 4 z 5

Prečítaná v origináli v rámci seminára detskej literatúry na VŠ a bola strhujúca v tej angličtine. Znela. Máloktorá detská kniha zahraničnému čitateľovi znela krásne a rytmicky. :)


jesuswlasac
04.04.2024 4 z 5

Zmiešané pocity :-( knihu som si prečítal až keď som mal 38 rokov, skôr som sa k nej nedostal :-). Sklamanie, že príbeh Mauglí - Šer-chán skončil tak rýchlo, ale ako kniha pre deti a mládež určite doporučujem. V tomto žánri je pre mňa ale jednotka Robinson Crusoe.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kniha džunglí v seznamech

v Právě čtených17x
v Přečtených1 357x
ve Čtenářské výzvě303x
v Doporučených70x
v Knihotéce713x
v Chystám se číst164x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech17x