Kniha o mužství přehled

Kniha o mužství https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84910/mid_kniha-o-muzstvi-hig-84910.png 4 37 37

Autorova kniha Mužství se během několika let stala v mnoha zemích bestsellerem. Byla provázena vlnou zájmu o téma role muže a otce v západní společnosti, jež se stává v mnoha ohledech zženštilou. Známý psycholog tvrdí, že v posledních desetiletích dochází k radikální proměně mužské mentality a že po dlouhém období emancipace ženství v podobě feminismu je třeba věnovat naopak velkou energii na záchranu opravdového mužství ve všech sférách společnosti. V nové verzi knihy autor shrnuje své nejnovější názory a předkládá témata, která jsou podle něj stále více aktuální: hledání „mužské podoby“ smyslu života; jak by měla vypadat opravdová „vášeň pro život“; práce na vytváření „lepšího světa“; co je to „život v plnosti“ a „žít naplno“. Steve Biddulph je australský rodinný terapeut a autor řady světoznámých bestsellerů. V Portálu vyšly jeho knihy Proč jsou šťastné děti šťastné, Tajemství výchovy šťastných dětí, Mužství, Výchova kluků.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Portál
Originální název:

The New Manhood , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha o mužství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Pes Filipes
16.03.2023

"...uvažoval o dnešním moderním pracovišti, položil si otázku, zda lidé jen zřídkakdy berou své děti k sobě do práce kvůli pocitu, že ta práce nemá velký smysl - její význam nelze vysvětlit. Možná v hloubi duše pociťují rozpaky nad její bezúčelností. Když nevěříte ve svou práci, je těžké udržet si hrdost a sebevědomí."
str. 234

Guepp
03.10.2022 3 z 5

Jedná se o příjemný a lehký vhled do dané problematiky, ideální pro začátečníky s daným tématem. Jednoduché poučky nejdou do hloubky. I tak je zde plno zajímavých informací, které se budou čtenáři hodit. Je to průměr. Uvidíme, jak na tom budou další knihy autora. Zajímá mě to kvůli lepšímu porozumění syna a manžela.


Kyri
09.09.2022 1 z 5

Dost slabé. Autor se rozhodl, že by mohl vydělat ještě knížkou o tématu, na které dělá semináře. Jeho přístup mi blízký není, ani mi nepřijde čímkoliv podložený, asi spíš jeho pocitem nebo osobní zkušeností. Musím přiznat, že jsem to nedokázala dočíst.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kniha o mužství v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x