Kniha ztracených jmen přehled

Kniha ztracených jmen
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500159/bmid_kniha-ztracenych-jmen-Kr7-500159.png 5 146 146

Zamilovala se v době, kdy v lásku nikdo nevěřil. Eva Abramsová chtěla nechat minulost navždy za sebou. Fotografie v novinách v ní však oživí vzpomínky na události staré přes šedesát let. Jen ona ví, že v objevené knize je zašifrován nejen osud desítek židovských dětí, jimž se díky padělaným dokladům podařilo z okupované Francie uprchnout do Švýcarska, ale také příběh lásky, který přerušila válka. Eva se tak z USA vydává do Berlína s nadějí, že v knize najde poslední vzkaz do odbojáře Rémyho. Spisovatelka Kristin Harmel se po úspěšných románech Počkej na mě v Paříži (2020) a Vinařova žena (2021) opět vydává do Francie, kde rozehrává romantický příběh o lidské odvaze na pozadí válečných událostí. Když Eva Abramsová spatří v novinách článek o knize, již během druhé světové války zabavili nacisti, vybavují se jí vzpomínky na minulost. Knihovnice v pokročilém věku se ze Spojených státu vydává do Berlína, aby konečně zúčtovala s minulostí. V myšlenkách se vrací do období, kdy zachránila desítky dětí, jimž díky falešným dokladům umožnila útěk z okupované Francie do Švýcarska. Aby nebylo na minulost dětí s novou identitou zapomenuto, Eva jejich osudy zašifrovala do liturgické knihy, která pro ni má zvláštní význam. Kromě tajných dat totiž odkazuje také na její milostný příběh s odbojářem Rémym. Jejich vztah však musel ustoupit záchraně o život. Kniha ztracených jmen jí může přinést odpovědět na otázku, kterou si pokládá několik desetiletí. Byl Rémy opravdu její osudovou láskou?... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

The Book of Lost Names , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha ztracených jmen. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

Formicka93
21.02.2024 3 z 5

Čekala jsem trochu víc. Přišlo mi to zdlouhavé a neuvěřitelné.

bosorka78
11.02.2024 5 z 5

Krásný i když bolestný příběh z dob které by jsme nechtěli zažít. Bylo velmi zajímavé dozvědět se ,že existovali lidé, kteří byli ochotni položit svůj život za to,aby pomohli židovským dětem na cestě za svobodou a bezpečím.


Jirinamac
21.10.2023 5 z 5

Kdo čeká knihu faktů, tak bude zklamaný, ale je to pěkně napsaný román z doby války. Upoutávka na knížku, tady prozrazuje celkem dost z jejího obsahu, tak nemá cenu se moc rozepisovat. Od autorky je to má 3. knížka a opět se mi moc líbila.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (8. týden)

20.02.2022


Knižní novinky (46. týden)

14.11.2021


Citáty z knihy (2)

Keď si raz obľúbite knihy, tak sa v ich prítomnosti cítite doma kdekoľvek, dokonca aj na miestach, kde nepatríte.


Otec dcéru naučil milovať knihy, jeden z najväčších darov, aký môže dať rodič svojmu dieťaťu, a tým jej položil k nohám celý svet.


Kniha Kniha ztracených jmen v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených197x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených16x
v Knihotéce129x
v Chystám se číst196x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech7x