Knihomolové přehled
Emily Henry
Nořin život je jako kniha až na to, že ona sama v ní není tou správnou hrdinkou, a tak se vydává na pár měsíců do Severní Karolíny. Jenže namísto nových jiskřivých setkání neustále naráží na Charlieho, zadumaného redaktora, kterého dávno zná! Nebo je to on, s kým bude psát svou novou kapitolu?
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , MetaforaOriginální název:
Book Lovers, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knihomolové. Přihlašte se a napište ho.
Příjemná romantika, která se zaobírá i problemy v rodinách. Člověk si u ni dost odpočine.
Ještě jsme se nepotkali, Pod hladinou a další knižní novinky (33. týden)
13.08.2023
Knihomolové a další knižní novinky (24. týden)
08.06.2023
„Existuje niečo lepšie než ľadová káva a kníhkupectvo počas slnečného dňa? Teda okrem teplej kávy a kníhkupectva počas daždivého dňa.“
„Láska by možno nemala byť postavená na kompromisoch, no možno to bez nich zároveň nejde. Nemám na mysli kompromisy, čo vás vtlačia do polôh, v ktorých sa necítite pohodlne. Mám na mysli kompromisy, ktoré sú schopné uvoľniť zovretia, čo vám vždy nechajú priestor, aby ste mohli rásť. Mám na mysli kompromisy, ktoré hovoria: V mojom srdci bude vždy miestečko pre teba a ak sa tvoj tvar zmení, prispôsobím sa. Nech sme kdekoľvek, naša láska sa vždy prispôsobí, aby nás udržala. Vďaka tomu mám pocit, že... všetko bude v poriadku.“
„„Nora.“ Mierne sa usmeje. „Venuješ sa knihám. Jasné, že nemáš skutočný život. Nikto z nás ho nemá. Uprednostňujeme fikciu.““
Více citátů z knihy najdete u autora.
Ocenění knihy (1)
2022 -
Goodreads Choice Awards
(Best Romance)
Kniha Knihomolové v seznamech
láska romantika sestry nakladatelství a vydavatelství maloměsto knihy Severní Karolína
2021 | Letní sázka |
2023 | Knihomolové |
2018 | Milionkrát June |
2022 | Alex, léto a já |
2024 | Kde je mi dobře |
Dá se. Nečetla se mi úplně nejlíp, ale ani nejhůř. Opět jsou tam (za mě nadbytečné) erotické scény - až někde za půlkou a minimálně, nicméně opět nedoporučím všem. Film by mohl být dobrý, možná dokonce lepší než kniha. Je to docela tlustá kniha. Občas stránky utíkali rychle. Nemohla jsem se rozhodnout jestli dát 3 nebo 4*. Jsou o dost lepší knihy, ale zase úplný průměrák to také není, je to celkem dobře napsané a je to docela zajímavý, fajn příběh, tak nakonec slabší 4*. Znovu si asi nepřečtu, ale slušná oddechovka ;)