Kolem světa na kole - Čtrnáctiletá odysea v sedlech bicyklů přehled

Kolem světa na kole - Čtrnáctiletá odysea v sedlech bicyklů
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293636/bmid_kolem-sveta-na-kole-ctrnactileta-od-N3f-293636.jpg 4 21 21

Delší dobu vyprodaná kniha, která zaznamenala díky sympatickým Francouzům velký úspěch, se dočkala druhého vydání. Je rozšířené, má dvojnásobné množství obrázků z cesty a na závěr přibyla ještě jedna kapitola. Jsou v ní vzpomenuty jejich dvě návštěvy České republiky, které se uskutečnily v letech 2011 a 2013 a odpovědi na otázky, které při čtení jejich knihy mohly vyvstat. Také se dozvíte, jak tyto francouzské cestovatelské legendy nyní žijí, co dělají a jak se má jejich dnes už dospělá dcera Manon. Cesta kolem světa, kterou Françoise a Claude Hervéovi na kolech podnikli, stále patří k výjimečným cestovatelským počinům. Za 14 let ujeli více než 150 000 kilometrů a navštívili 66 zemí pěti kontinentů. Mimořádné bylo hlavně to, že se jim během cesty narodila dcerka Manon, s níž pokračovali v putování od jejich šesti týdnů věku až do šesti let, kdy musela do školy.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Cykloknihy
Originální název:

Le tour du monde á vélo , 1995


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolem světa na kole - Čtrnáctiletá odysea v sedlech bicyklů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

LunaL.
07.06.2021 4 z 5

Kniha je zajímavá a určitě inspirující! Ukazuje, jak jinak se dá pojmout život, i to, že všechno jde, když člověk opravdu chce. Natož, když na to jsou dva. Obdivuju, co všechno zvládli a zažili. Jestli někdo opravdu poznal a pochopil svět (a život), tak oni.
Příběh se mi moc líbil, někdě mohli víc popisovat krajinu. Líbilo se mi, že popisovali různé lidi, kultury a zvyky. Bylo poznat, že jejich cesta byla hlavně o poznávání nových lidí, ne o tom si něco dokázat.
Už míň nadšená jsem byla ze zpracování - často skákali z místa na místo, jak chtěli něco porovnat, ke konci knihy byli schopní se vrátit k něčemu, co se stalo na začátku jejich cesty.. Víc mi vadil ale překlad, bylo tam opravdu hodně chyb, špatné zkloňování apod.. Kvůli tomu dávám o * míň.

Marek.Sc
20.04.2020 5 z 5

Cesta v 66 krajinách a na piatich kontinentoch. Naozaj krásna kniha o cyklodobrodružstve, ktoré malo trvať 3 roky a nakoniec trvalo 14 rokov, keď sa na tejto ceste narodil aj ich syn. Túto knihu som si kúpil ešte ako prvé vydanie v roku 2007. Pri čítaní prežívate všetky ich dobrodružstvá, každú cestu a až cítite vôňu krajín, ktoré navštívili. preto v tomto prípade naozaj platí, že aj cesta môže byť cieľ. A na základe tejto knihy, som absolvoval niekoľko cyklovýletov po Európe a na vlastnej koži som si skúsil slobodu na bicykli. Knihu vrelo odporúčam aj v tomto novom vydaní, doplnenom o nové fotografie.


ludek.n
12.11.2019 3 z 5

Françoise a Claude Harvéovi strávili svou cestou kolem světa čtrnáct let, a i když jejich putování nebylo tak docela souvislé - někde zůstali týden, jinde měsíc, v Kambodži dokonce celý rok v utečeneckém táboře a dvakráte se dokonce vrátili domů do Francie - přesto je jejich výprava neuvěřitelným počinem, jenž si zaslouží smeknout klobouk a zahrát Marseillaisu. Zvláště pak ty poslední roky s dítětem. Jejich literární vzpomínání má nicméně ke strhujícím eposům daleko. Jednak jejich líčení nevšedních dobrodružství chvílemi sklouzává do mravokárného tónu, a pak ta „rychlost“ s jakou prosviští tisíce a tisíce kilometrů a stačí jim k tomu jedna, dvě stránky, někdy dokonce jen odstavec. Je to jako by dlouhometrážní film někdo sestříhal na desetiminutový úvodník a moc si s tím hlavu nelámal. Pryč muselo všechno zbytečné slovíčkaření i cestovatelské zkušenosti. Pod nůžkami tohoto necitlivého střihače tak zůstalo víc, než bylo zdrávo a z cyklistického cestopisu se díky jeho přispění stal monotónní sled obrazů, spíše památníček přátel a seznam návštěv než kniha o životě s kolem. Korunu tomu nasadil i odpovědný redaktor, který se s korekturami snad ani neobtěžoval. Docela zklamání…

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kolem světa na kole - Čtrnáctiletá odysea v sedlech bicyklů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených3x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit7x