Smrtící DNA přehled

Smrtící DNA
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341766/bmid_smrtici-dna-0EC-341766.jpg 4 336 336

Komisař Sharko série

< 4. díl >

Postgraduální studentka Eva Loutsová byla zavražděna během svého výzkumu v Centru primatologie nedaleko Paříže. Zpočátku se zdálo, že jde o brutální útok šíleného zvířete, ale zdá se, že všechno je mnohem komplikovanější… Komisař Sharko a Lucie Henebelleová musí vyřešit případ, dřív než si TO, co zabilo Evu Loutsovou, přijde i pro ně… Čeho se vlastně týkal Evin výzkum? A kdo jsou tři fanatičtí vědci snažící se zaplavit svět třicet tisíc let starým virem? Thilliez opět potvrzuje svou bezkonkurenční schopnost dostat do svých thrillerů fascinující vědecké poznatky, přičemž v tomto románu čerpá z oblasti genetiky a paleontologie. Poutavý děj čtenáře tentokrát zavede z deštivé Paříže přes alpské vrcholky až do vzdálené amazonské džungle.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Gataca , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrtící DNA. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (96)

Žanek_Hantec
20.11.2023 5 z 5

Bichla mě vokradla vo šlófčení - nemoh sem ju přestat lóskat a ráno sem byl jak zavalené horník. Fakt těžká špica, jenom z tech řetězců DNA mě málem šlehlo. A ještě ve finálce zjištění, že i druhá datlica vod hemonky je ťuhýk...

Jack Bauer
18.09.2023 3 z 5

Začátek velmi pomalý, samé vyšetřování a pátrání bez napětí či akce, ale jinak velmi zajímavé čtení. Po předchozích knihách jsem čekal něco víc. Nepřipadalo mě to dost odborné jak tu někteří píší, vše je srozumitelně vysvětleno, jen ten příběh je zbytečně natahovaný. Nejvíc se mě líbilo Slovo na závěr : fikce a skutečnost jsou téměř shodné, leváci můžou zapátrat v odborné literatuře. Příběh založen na pravdivých vědeckých faktech což se mě na Thilliezových románech líbí.


ElfkaEleanor
14.08.2023 5 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou, není to žánr, který bych aktivně vyhledávala. Ale uchvátil mě. Striktní dělení linek dodržovalo děj přehledný a přesto konzistentní. Dějová linka mě nadchla obzvlášť v návaznosti na vědecké odkazy. Chápu, že pro někoho může být příliš detailní a vědecká fakta vyčerpávající, mě to vzhledem k mému oborů studia sedlo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (15. - 19. květen)

16.05.2017


Citáty z knihy (1)

"Predstavte si teraz, že by vám zobrali dar reči a zavreli by vás do klietky. Boli by ste tým, kým ste - tretím šimpanzom po šimpanzovi pygmejskom a šimpanzovi africkom. Šimpanz bez srsti chodiaci po dvoch. Na rozdiel od vás však žiaden z vašich bratancov vedome neničí prostredie, v ktorom žije. Naše evolučné výhody, akými sú reč, inteligencia, schopnosť kolonizovať planétu, nás tiež stoja darwinovskú cenu - sme zvieratami schopnými spáchať to najväčšie zlo."


Kniha Smrtící DNA v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených441x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených28x
v Knihotéce269x
v Chystám se číst180x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech6x

Štítky knihy

Paříž

Autorovy další knížky

Franck Thilliez
francouzská, 1973
2016  85%Syndrom E
2019  80%Krvavý anděl
2021  89%Pandemie
2019  89%Strach
2017  88%Smrtící DNA