Kořeny přehled

Kořeny
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356178/bmid_koreny-t5O-356178.jpeg 4 65 65

Úsměvný příběh o zubních kanálcích, rodinných vztazích a správně načasované anestezii. Obyčejná návštěva u zubaře odstartuje nečekaný genealogický řetězec událostí… Když Pekka Kirnuvaara vejde do ordinace nového dentisty, který má shodou okolností stejné příjmení, netuší, co všechno ho – nad rámec čištění kanálků – potká. Jakmile pacient na křesle otevře ústa, zjistí odměřený profesionál Esko Kirnuvaara, že mají oba tutéž vadu chrupu. Dědičnou. Čerstvě nalezení bratři se s novinkou každý po svém chvíli sžívají a nakonec se rozhodnou pátrat po svých kořenech. Dlouhá cesta s překvapivými a lehce bláznivými peripetiemi je zavede až na druhou stranu polokoule. Dojemný humorný příběh o zakořeněnosti, vykořeněnosti, o potřebě něčí blízkosti a potřebě někam patřit.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Juurihoito , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kořeny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

knihomolka525
11.03.2024 2 z 5

Do knihy jsem se musela nutit.Spíš šlo o geniální zápletku, kterou ještě nikdo nevymyslel.Podle které se poznají dva bratři.A následuje kolotoč historek z jejich bývalého a současného života.

Renike
20.02.2024 5 z 5

Dočteno. Nějak váham, jak hodnotit a co napsat. Kniha začala pozvolna, žádné napětí, žádné vzraty, stejně jsem měla pocit, že něco se stát bude a nenechalo mě to, musela jsem číst dál a dál. Vyprávení příběhu vidíme ze dvou stran - střídavě od Pekky a Eska. V příběhu putují z Finska do Thajska a Austrálii, kde dozvíme o rodině víc a víc. Konec hezký, dojemný a odnese i ponaučení. Byla to neobvyklá kniha, ale moc hezká a nelituji vypujčení z knihovny.


Kackac77
03.01.2024 5 z 5

Skvělá knížka, super příběh, takový netuctový. Pekka navštíví zubaře Eska, podle příjmení se domnívá, že by to mohl být jeho nevlastní bratr. Postupně se rozjede pátrání po kořenech, těch rodinných. Vzájemně obohacují své světy. Celý příběh je protkaný humorem, zároveň je i napínavý, i dojemný. Moc jsem si čtení užila.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (25.9. - 8.10.)

28.09.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kořeny v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených6x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst90x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

humor finská literatura rodina stomatologie, zubní lékařství bratři

Autorovy další knížky

Miika Nousiainen
finská, 1973
2022  85%Fazóna
2017  86%Kořeny