Prokletý král přehled

Prokletý král
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258796/bmid_koruna-tri-proklety-kral-Yl0-258796.jpg 4 82 82

Koruna tří série

1. díl >

První díl fantasy série Koruna tří. Trojčata, rozdělená po narození, jsou předurčena vládnout Toronii. Cesta k trůnu je však dlouhá a krvavá Království Toronie složené ze tří říší je sužováno občanskou válkou. Železnou rukou tu vládne král Brutan, jehož vláda je plná krutosti a utrpení. Naději přináší proroctví, že se králi narodí trojčata. Ta mají Brutana zabít a společně nastoupit na trůn. Tehdy v království zavládne mír. Trojčata se skutečně narodí, ale čaroději Melchiorovi se je podaří dostat z královského hradu dřív, než se o nich někdo dozví. Když je trojčatům třináct let, žijí rozdělena v různých koutech království a o existenci svých sourozenců netuší. Elodie vyrůstá ve šlechtické rodině. Dobře ví, že je nástupkyní trůnu, a podle toho se i chová. Je ctižádostivá a spratkovitá. Co ale neví, je, že rodina, u níž žije, ji plánuje využít jako loutku a vládnout sama. Galf, který trpí zvláštním postižením, putuje s potulnými komedianty a předvádí akrobatická čísla jako hadí muž. Tarlan žije ve vzdálené ledové zemi Yalaste, kde se naučil mluvit s obrovskými ptáky torody — a s lidmi nechce mít nic společného.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Crown of Three , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletý král. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

uzivatel1313
20.03.2023

Kniha byla skvělá! Nejradši jsem měla Elodii, i když je docela rozmazlená. V knize bylo dost krve, což mi ale vlastně moc nevadilo a určitě se už těším na druhý díl!

Frida12
10.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Ke knížce jsem se dost dlouho odhodlávala, ale jsem ráda, že jsem ji nakonec začala číst. Elodie mě nejdříve dost štvala svou rozmazleností, ale ke konci už to bylo lepší. Galf-nevím, ten je pro mě takový složitý. Nejvíce jsem si oblíbila Tarlana a jeho smečku-Theeta, Nasheen, Kitheen, Filis a Šedotrn. To, že je Rhoto zrádce bylo dost zjevné. A když umřel Brutan, tak nějak jsem očekávala, že se tam ještě nachomejtne. Ale překvapilo mě, že Samiel je duch, ale zase ne tolik, abych to celý den rozdýchávala.
Rozhodně doporučuju!!!


veru1367
04.04.2021 3 z 5

Kniha byla dost krvavá, což se mi líbilo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Velký knižní čtvrtek

12.10.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prokletý král v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených112x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených10x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst60x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

J.D. Rinehart (p)
americká
2015  79%Prokletý král
2016  83%Ztracené království
2018  87%Zrození Toronie