Kostischrány přehled

Kostischrány
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520208/bmid_kostischrany-64c7f67657429.jpg 4 84 84

Ne všechny mrtvoly zůstanou pohřbeny navěky. Sedmnáctiletá Ryn se od smrti svých rodičů živí jako hrobnice v odlehlé vesnici na úpatí drsného a smrtelně nebezpečného pohoří, které kdysi bývalo domovem fae. Pohřbů není v posledních měsících tolik a Ryn se svými sourozenci začíná strádat. Navíc její pověst jediného hrobníka široko daleko utrpí šrámy, když vyjde najevo, že ne všichni mrtví zůstali mrtvými nadobro. Vzkříšeným mrtvolám se říká kostischrány a legenda praví, že jsou důsledkem desítky let staré kletby. Ellis, tvůrce map s tajemnou minulostí, dorazí do vesnice právě ve chvíli, kdy kostischrány zaútočí s novou zuřivostí. Co je přitahuje? A jak je lze nadobro zastavit? Ellis a Ryn se společně vydávají na výpravu, která je zavede do nevyzpytatelných lesů a do samého srdce hor, kde budou muset čelit dávno zapomenuté magii i hluboko pohřbené pravdě o sobě samých.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

The Bone Houses , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kostischrány. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

bookcase
včera 4 z 5

Zajímavý námět, legendy, mýty, mrtvoly a jedna hustá koza :). Bylo to fajn čtení, i přestože bylo plné hnijících mrtvol, čímsi bylo milé.

LuciaSangster
20.05.2024 4 z 5

Nejdříve mě upoutala obálka, poté jsem si přečetla anotaci, která mě hned zaujala.

Příběh vás v táhne do děje, kde vylézají mrtvoly z hrobů, pověry, legedy, mýty, hromada humoru a mnoho dalšího. Hlavně příběh je napínavý a potažen temnou mlhou.

Musím říct, že se to četlo rychle. Bylo to originální a udrželo to mou pozornost. Styl psaní mi sedl. Možná to byl důvod i proč mě to tak pořádně pohltilo. Když zapřemýšlím, tak nemůžu přijít na něco, co by se tomu podobalo. Prostě za mě to byla bomba.

Zápletka se dala tak trochu poznat, ale i tak vám to zážitek z knihy nesebere.

Hlavně za mě plusové body – je tu minimum romantiky! Konečně příběh, co se fakt stará o děj.

Postavy měli rozmanité charaktery. Hlavní postavu hrobnice Ryn jsem si hned oblíbila. Je to pořádná drsňačka, která si umí poradit.

Prostě zkráceně je to knížka, kterou chcete číst a bude vás fakt bavit.

PS: Koza je nejlepší :D a těším se na další pokračování z tohohle světa.

Děkuju za knihu nakladatelství Host


mnohoknih
27.04.2024 4 z 5

Obálka, anotace, název, samé pohřebnictví. K tomu chudé, houževnaté děvče milující svou rodinu, náhodný kolemjdoucí a mrtvoly vylézající z hrobů. Trochu pověr, pověstí a legend. Tohle když smícháte, tak vznikne opravdu originální příběh. Ryn je vesnická hrobnice, která se po úmrtí dospělých členů rodiny, snaží vydělat peníze a udržet dům, který je zadlužený. Svojí zarputilostí a přímočarostí si mě hned získala. Elis je budoucí kartograf a hledá své rodné kořeny. Taky dobrá postava. Cesta je svede dohromady a vydají se do hor zrušit kletbu, která nutí mrtvé vstávat. Zní to pochmurně, ale tak to není. Za příběhem se skrývá spousta naděje. A poučení. Protože při putování prochází kolem osady v podhůří, kde žijí živí a jejich vstanuvší mrtví, se kterými se ti živí nedokáží rozloučit. Je to příběh pro mládež, takže konec je jasný, i když ho tu neprozradím. Ale něco přeci jen prozradím. Těšte se na kostikozu :-)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pohřbení andělé, Závěj a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kostischrány v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených3x
v Knihotéce84x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech5x

Autorovy další knížky

2023  84%Kostischrány
2024  %Utonulý kraj