Koupili jsme ZOO přehled

Koupili jsme ZOO
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116610/koupili-jsme-zoo-116610.jpg 3 103 103

Benjamin Mee je novinář, který působil jako autor na volné noze. Nějakou dobu žil s rodinou na jihu Francie a přispíval svými články do víkendového vydání deníku Guardian. V roce 2006 společně s rodinou zakoupil velkou usedlost se zanedbanou soukromou zoologickou zahradou, kterou se mu po nejrůznějších peripetiích podařilo v srpnu 2007 znovu otevřít pro veřejnost. Jeho příběh posloužil jako námět k několikadílnému britskému televiznímu dokumentu BBC, autobiografické knize Koupili jsme zoo a stejnojmennému americkému filmu.... celý text

Literatura faktu Příroda, zvířata Příběhy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

We Bought a Zoo , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koupili jsme ZOO. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

adelinka
19.07.2022 3 z 5

príbeh zaujímavý, aj keď pre mňa smutný, len zrejme štýl písania mi vadil. Ale motivačný. Keď sa chce, všetko ide....

Hathor89
20.08.2021 4 z 5

Jako první jsem viděla film. Pokud někdo očekává podobně zpracovanou knihu, bude velmi zklamán. Mě se kniha líbila. Příběh rodiny, která zrealizuje "šílený" nápad koupě a znovuotevření zoo mě zaujal. Místy se mi špatně četly především pasáže, které se zabývaly ekonomickou stránkou tohoto snu. Ale líčení prostředí a zvířat, jejich života a schopností a dovedností ... to bylo lepší než encyklopedie. A líbily se mi vtipné glosy v závorkách.


Mystifica
19.08.2021 3 z 5

Zajímavý příběh, na jehož základě byl natočen Hollywoodský film. Příběh se ale odehrává v Anglii. Popisuje život hlavního protagonisty po tom, co koupil zkrachovalou Zoo a zatímco ji připravoval na otevření. Je psaná poměrně strohým stylem, bez nějakého humoru navíc. Je to pochopitelné, protože autor je původní profesí novinář. Za mě zajímavá knížka a možná se i jednou do Dartmoorske Zoo podívám :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koupili jsme ZOO v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených127x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených4x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x