Boj o Ameriku - Nečekané setkání přehled

Boj o Ameriku - Nečekané setkání https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315645/bmid_boj-o-ameriku-necekane-setkani-UKZ-315645.jpg 5 80 80

Za sedmileté války válčily Francie a Británie i v Severní Americe. V hustých lesích u Velkých jezer se to hemží vojáky i indiány a bezpečno není ani ve francouzské pevnosti, kde Bára našla útočiště – Angličané se chystají k útoku a na Báru navíc padne podezření, že pomohla uprchnout zajatému indiánovi. Potká však někoho, koho by tu vůbec nečekala... Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boj o Ameriku - Nečekané setkání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Štěpinambura
05.05.2024 5 z 5

Úžasná a naučná knížka!

Kikulka97
22.07.2023 3 z 5

Opět se setkáváme s postavami z předchozích dílů, Bára taky zná etiketu, manýry a způsoby, díky tomu jsou její volby odvážnější, méně předvídatelné a má následně příběh zase jiné vyústění. Jen doba a okolnosti pro mě osobně nejsou tolik atraktivní. Ale pořád 3 hvězdičky v této sérii znamenají luxusní počtení, zatímco u jiných knih by to byl těžký prměr.


martin č.
08.11.2022 5 z 5

Klasická bárovka se všemi opakujícími se klady i zápory (Bára špicuje uši jako král Lávra, vyskakuje jako srna, atd.) Děje je tentokrát méně, je to taková variace na Posledního Mohykána. Mírně nelogické je, že by si postavy z dílu o Marii Terezii nevšimly, že Bára za 3 roky nezestárla ani o měsíc, ale zase je to pěkně nostalgické.
Běžný každodenní život v koloniích, situace osadníků i průběh bojů za francouzské indiánské války je popsán perfektně a názorně, lepe než ve všech učebnicích dějepisu. To je asi největší deviza celé série.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Boj o Ameriku - Nečekané setkání v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených121x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených16x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit13x