Krajina ledu přehled

Krajina ledu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477329/bmid_krajina-ledu-YWj-477329.png 4 68 68

Dechberoucí příběh boje o přežití, nečekaných dobrodružství, ale i nezměrné lásky k člověku a přírodě z pera autorky bestselleru Dcera sněhu. Román Eowyn Ivey je zasazen do aljašské divočiny, stejně jako její úspěšný debut Dcera sněhu. V novém strhujícím příběhu z konce 19. století čeká čtenáře dobrodružství objevování, ale i tíživé tajemství, jež vystaví zkoušce manželství podplukovníka Allena Forrestera a jeho mladé ženy Sophie. Allen Forrester dostane příležitost svého života: je vyslán, aby se s malou skupinou mužů vydal na průzkumnou výpravu proti proudu řeky Wolverine – oblastí, která je pokládána za neprůchodnou. Právě Wolverine je klíčem k nesmírným zásobám aljašského zlata, avšak všechny dosavadní pokusy proniknout do těchto míst skončily tragicky. Allen se ocitá v těžké situaci. Teprve nedávno získal ženu, kterou možná ani nedoufal najít, a Sophie navíc čeká jejich první dítě. Vyhlídka na osamělý rok v kasárnách ji skličuje, ještě víc ji však tíží obavy o zdraví nenarozeného dítěte. Její neblahé tušení sílí a manželé se loučí v hluboké nejistotě. Krajina ledu je barvitým, epickým vypravováním o objevech nejen v hlubinách neznámé divočiny, ale i v duších svých protagonistů.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

To The Bright Edge of the World , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krajina ledu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Calinda
25.10.2023 4 z 5

Další krásná kniha z pera mé oblíbené autorky. Hrozně se mi líbila magická a tajemná atmosféra, která provází celý příběh, postavy, prostředí a i lehký šok na konci knihy v souvislosti s osudem mé oblíbené postavy. Oceňuji i nádhernou obálku, ze které mystika přímo dýchá. Jednu hvězdičku srážím snad jen za to, že kniha je psána deníkovou formou, což je sice vzhledem k charakteru příběhu pochopitelné, ale zároveň to výrazně ubírá na napětí a trochu to upozaďuje ty zvláštní a děsivé věci, které se v příběhu odehrávají.
Škoda, že autorka napsala (či v Čechách vyšly) jen dvě knížky, určitě bych si koupila i další.

Levantine
03.04.2023 5 z 5

Mne sa knizka neskutocne pacila, samozrejme netreba porovnavat s predoslymi knihami, co samotna kniha, to iny pribeh len autorkin styl pisania zostava rovnaky.

Knizka mi robila mrazivu atmosferu a pacilo sa mi ako expedicia prebiehala. Bolo zaujimave sledovat ako sa plukovnik zachoval v roznych situaciach ci uz kvoli pocasiu alebo necakanym veciam co sa stali. Ked mali hlad veru mala som aj ja :D.

Velmi sa mi vsak pacil aj pohlad zo strany plukovnikovej zeny, forma listov a zaznamov.

Kto miluje dobrodruzstvo, expedicie, stipku romantiky a aj survival ten si tuto knizku zamiluje. Samozrejme necakajte neviem aku akciu, predsa je to knizka zasadena do historie. Avsak sa tam udeje plno zahadnych veci.


Rosana
14.02.2023 2 z 5

Tato kniha mě bohužel nezaujala tak jako autorčin debut Dcera sněhu. Vadilo mi hlavně obrovské množství postav, což nemám v knihách ráda, a pak také forma psaní. Bohužel ji po pár stranách čtení odkládám.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (46. týden)

14.11.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krajina ledu v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených8x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst95x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech5x