Král advokátů přehled

Král advokátů https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177366/kral-advokatu-177366.jpg 4 130 130

Mladý washingtonský právník Clay Carter je zaměstnán v Úřadu veřejného obhájce, stará se o nejchudší klienty a sní o lepší a významnější práci. Když se neochotně ujme případu mladého černocha obviněného z vraždy, zpočátku to považuje jen za další z mnoha nesmyslných zločinů, které jsou v hlavním městě Spojených států na denním pořádku. Jakmile však začne zkoumat minulost svého klienta, narazí na neuvěřitelné tajemství a rychle zjistí, že někomu velice záleží na tom, aby tajemstvím zůstalo: stačí, když Clay obětuje své zásady, a nabízí se mu milionový honorář…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The King of Torts , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Král advokátů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Jája92
09.01.2024 4 z 5

Není to má první kniha od autora, takže jsem tušila, do čeho jdu. Hned od prvních stránek jsem se bez problému ponořila do příběhu ne příliš úspěšného právníka Claye, který díky jistým machinacím nabyde velké množství peněz. Roztáčí se koloběh událostí, které nelze zastavit. Přiznávám, že zhruba po půlce knihy jsem se začala lehce nudit, ale konec tomu dodal jistý spád.

Luigi1
16.10.2023 4 z 5

Dobře napsané,ale četl jsem lepší


Bedřich63
21.09.2023 4 z 5

Moje druhá kniha od tohoto autora, po několika letech od Firmy. Mám v rodině právníka a tak si rád z tohoto prostředí něco přečtu.
Americké prostředí je ale pro mě natolik cizí, že jsem během četby přemýšlel, jak vlastně budu knihu na konci hodnotit. Ale to je můj problém. Zvládnul jsem přečíst knihu o přežití na Marsu, čtu knihy ze středověku, čtu nějaké postkatastrofické knihy....... tak proč mě tak irituje americký způsob života?
V této knize autor zcela reálně vykreslil "Americký sen", což je pojem, který funguje už několik desítek let. Následně to pokračuje "Černým pátkem na Wall Street", aby to následně zakončil neskutečně šťastným koncem ve stylu amerických "Happy end" velkofilmů, kdy slzu uroní polovina čtenářů. :-)
Komentáře čtenářů přede mnou jsem jako obvykle nečetl. Přečtu si je hned po dopsání svého příspěvku, a zase dám palec těm, které mi budou blízké.
Poohlédnu se zde na DK po nějaké další knize pana Grishama, protože zase tak špatný ten můj čtenářský zážitek z těch dvou knih tohoto autora nebyl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Král advokátů v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených227x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce170x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit11x