Království slepých přehled

Království slepých
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525230/bmid_kralovstvi-slepych-653c435bdd9c5.jpg 5 209 209

Přestože je Armand Gamache stále suspendovaný, rozhodně nezahálí. Snaží se vystopovat zásilku nebezpečných drog, než se dostanou mezi lidi a začnou je zabíjet. Vše se ještě víc zkomplikuje, když obdrží podivné pozvání na starý opuštěný statek a zjistí, že ho úplně cizí žena jmenovala likvidátorem své závěti – spolu s Myrnou Landersovou, majitelkou knihkupectví ve Three Pines, a jakýmsi mladíkem z Montrealu. Nikdo z nich zesnulou neznal. Navíc stará paní odkazuje dědicům bohatství, které nikdy neměla. Nebo měla? Zatímco se Gamache s ostatními pokouší onu záhadu rozlousknout, ukazuje se, že nic není, jak se zdá, a situace v sobě skrývá netušené nebezpečí – zvlášť když se na scéně objeví mrtvola.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Kingdom of the Blind , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království slepých. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (65)

HaHa11
10.05.2024 3 z 5

Pokud při čtení opakovaně uvažujete, kolika let se vlastně dožívají husy, je něco špatně. Asi nastal čas opustit Three Pines, inspektora Gamacheho i celou tu pitoreskní sešlost vystupující v této sérii. Myslím to ryze subjektivně, protože po těch mnoha letech a knihách už uvažuji, kolikrát se všichni ještě sejdou na večeři, kolikrát husa zakejhá, kolikrát inspektor provede dušezpytný vnitřní dialog, než se konečně příběh posune ke svému rozuzlení. Dvě dějové linie byly vlastně naprosto nezbytné - samostatně nosná totiž se nejevila ani ona "drogová", ani ta vracející se ke křivdám starým více než sto let. Příliš mnoho jmen, nadbytek úvah ztrácejících se kdesi mimo čtenářovu pozornost, prostě vata! Tři hvězdičky ze staré známosti ....

Andrea864
25.04.2024 5 z 5

Další výborný příběh Armanda Gamache a jeho přátel z vesničky Three Pines. Atmosféra knihy jako vždy skvělá, tentokrát ještě umocněná pořádnou zimou. Zápletka děje ( tedy vlastně dvě ) se mi moc líbila. Doslov knihy určitě stojí za přečtení.


Bedřich63
26.03.2024 5 z 5

Opět další skvělý díl této série o inspektorovi Gamache, jeho spolupracovnících a velké rodině v Three Pines. Mimo hlavní příběh, který se týká dědictví, autorka nechává Sureté řešit ještě jeden velký rest z minulého dílu.
Louise Penny v Poděkování na konci knihy, kde přibližuje své nelehké životní období, během něhož napsala tuto knihu, uvádí mimo jiné i krátkou charakteristiku svých knih: "Je v nich obyčejná touha po společnosti. Po tom, někam patřit. Jsou o laskavosti, přijetí. Vděčnosti. Nejsou až tolik o smrti, jako spíš o životě. A o důsledcích rozhodnutí, která děláme."
A já toto stručné hodnocení plně podepisuji. Těším se, že se zase brzy s dalším dílem v ruce znovu vydám do milého a mně už známého prostředí příběhů a osudů obyvatel vesničky a vyšetřovatelů. Jsem zvědavý, kam mě autorka zase zavede a jaké nástrahy budeme muset řešit.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Šarmantní inspektor Gamache a jeho případy

02.05.2022


Město v oblacích, Území vlků a další knižní novinky (18. týden)

01.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Království slepých v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených256x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených14x
v Knihotéce188x
v Chystám se číst115x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech5x