Království tvé přehled

Království tvé https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37491/bmid_kralovstvi-tve-Vj7-37491.png 4 81 81

Temný komiksový epos o budoucnosti přelidněné novými a prakticky nezvladatelnými superhrdiny. Jak daleko až může dojít konflikt nových a starých superhrdinů… a především, má v tomhle klání vůbec šanci lidská rasa? "Království tvé" Království je vrcholem dosavadní kariéry scénáristy Marka Waida, který se mj. podílel na scénářích ke komiksům The Flash a Captain America.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

Kingdom Come , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království tvé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Politre
27.07.2023 5 z 5

Mistrovské dílo superhrdinského komiksu, jenž svým vyspělým a až filozofickým scénářem vybízí k opětovnému přečtení. Když jsem poprvé spatřil kresbu Alexa Rosse skrze displej mobilu, tak sem si řek, kruci, to musím mít ve sbírce. Fotorealistické výjevy jaké nám nabízí Ross, odkazují k práci jeho velkého oblíbence Normana Rockwella a nejednou se mi až zatajil dech z té krásy barev čpící ze stránek. Už jen listovat knihou je pro komiksového fanouška lahůdkou a když vezmeme v potaz chytrý scénář, jedná se o jednoznačnou pětihvězdičkovou lahůdku, na které by si měl pochutnat každý fanoušek DC universa.

puml
09.09.2022 5 z 5

Hodně zajímavý komiks ze světa DC hrdinů. Zase tak trochu koncept ve stylu Strážců, ale zase nahlíženo trochu jinou optikou. Líbilo se mi to "naroubování" křesťanské eschatologie na superhrdinský příběh. Chápu, že někomu to třeba může přijít trochu nucené a zavánějící křesťanskou ideologií, ale mě to teda vůbec nevadilo a naopak jsem to spíš ocenil, protože to pěkně drží a táhne ten mnohdy hodně rozvětvený příběh. Je to další spíše filosofičtější příspěvek do toho, co nebo spíš kdo je to (super)hrdina a jaký je jejich vztah k lidem. Je příjemné vidět stárnoucího a filosofujícího Supermana, stejně jako stárnoucího a zahořklého Batmana.

Příběh přináši, jak už to tak bývá, více otázek, než odpovědí. Ale dojde i na pěknou rubačku, které by ale slušel větší formát. Ta kresba je skvělá, ale mnohdy nepřehledná díky titěrnosti některých panelů. Snad jen ten konec mohl být ještě hutnější, nějak rychle se to všechno vyřeší, moc jsem tomu konci nevěřil, ale na druhou stranu o tom to vlastně bylo, o té znovunalezené víře a naději.

Jako takovou třešničku na dortu vnímám epilog, ten se teda povedl náramně a je to takové příjemné osvěžení, kterému nechybí ironie a humor, jehož je jinak v samotném příběhu jako šafránu. Celkově komiks, který si říká o opakovené čtení, což je, a říkám to pořád, známkou té nejvyšší kvality. Doporučuji.


ArkAngel
01.08.2022 4 z 5

Podobně jako u velkých eventů předpokládá Království tvé, že máte už v rámci komiksového světa něco načteno. Příběh sleduje zestárlé hrdiny, kteří sledují, jak po nich převzala místo neukázněná mladá generace a nakonec se musí vrátit na scénu, aby nedošlo k apokalypse. Celý komiks je proložen biblickou tématikou, protože je sledován z pohledu pastora, podobně jako Zázraky od Marvelu provázel novinář. Dílo je stejně jako Zázraky kreslené geniálním Alexem Rossem, ale nepřehlednost knihu bohužel trochu stahuje dolů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1997 - Eisner Award (Best Limited Series)


Kniha Království tvé v seznamech

v Přečtených95x
v Doporučených7x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x

Autoři knihy

Mark Waid
americká, 1962
Alex Ross
americká, 1970