Kráva nebeská přehled

Kráva nebeská https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276264/bmid_krava-nebeska-nC2-276264.jpg 3 632 632

Elsie Bovaryová si žije celkem spokojený život. Je to šťastná kráva, tráví dny na pastvě a odpočinkem. Jednou v noci ale zničehonic zatouží po svobodě a společně se svojí nejlepší kamarádkou Mallory se rozhodne utéct z kravína. Chvilku je to fajn. Mallory flirtuje s býky, zatímco Elsie prozkoumává okolí farmářova domu. Když ale přes okno sleduje v televizi pořad o masokombinátech, dostane strach, a její dosavadní, spokojený život je rázem naruby. Zbývá jen jediné: odejít do lepšího, bezpečnějšího světa. A tak se vydají do Indie, kde jsou krávy přece posvátné!... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pohádky
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Holy Cow , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kráva nebeská. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (190)

reader.007
04.03.2024 2 z 5

Tahle kniha je... ujetá - to je to správné slovo. Je vidět, že Davidovi ta Akta X (možná v kombinaci se stagnací jeho herecké kariéry) poněkud vlezla na mozek. Což ale neznamená, že by neměl špetku pravdy. Nicméně, jelikož jsou na stole jako alternativa hlavně fazole a v poslední době nepříjemně často inzerovaní cvrčci, budu se i nadále držet svých zvyků. Promiň Šalome.

Ovecka_Saki
03.03.2024 2 z 5

Pohádka? Ne. Vtipné? Ne. Praštěné? Ano. Přitažené za vlasy? Extrémně.


Drea
19.02.2024 4 z 5

Už po několik týdnů se úspěšně vezu na vlně spisovatelského (ale nejen toho!) talentu "Dejva Máldra Dukovnyho", který je pro mě obrovským a nejmilejším překvapením za poslední dobu. Baví mě, jak s každým novým románem prozkoumává jiný žánr, takže jednou se popadáte smíchy za břicho nad satirickým road tripem krávy Elsie do Indie, podruhé se dojímáte nad nostalgickým vztahovým příběhem otce a syna, potřetí dostanete městskou fantasy romanci a počtvrté sociální drama o kompatibilitě/nekompatibilitě dvou zcela odlišných způsobů života.
David píše krásně, vizuálně, s láskou pro jazyk, s přehledem v literatuře a popkultuře a především se svým typickým humorem. Už dlouho jsem se tak nenasmála, což může být problém především na veřejnosti, kdy se musíte držet, abyste se v hromadné dopravě nerozhřehtali na celé kolo a nepřipadali lidem jako blázen.
Svou ódu na Davida Duchovnyho končím výzvou pro všechny, aby si dohledali i jeho ostatní knihy, které v češtině nevyšly: MISS SUBWAYS, TRULY LIKE LIGHTNING a THE RESERVOIR. Vaši pozornost si zaslouží i jeho hudební tvorba (herecké role netřeba připomínat).

“You want some of this? The dog now angled his backside close to Shaloms nose. This was not going to end well. “Can you tell they feed me steak? Go on, have a whiff. I would share with you, meine kleine bitch.
- David Duchovny, Holy Cow

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kráva nebeská v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených856x
ve Čtenářské výzvě424x
v Doporučených30x
v Knihotéce238x
v Chystám se číst173x
v Chci si koupit38x
v dalších seznamech2x