Křest svatého Vladimíra přehled

Křest svatého Vladimíra
https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96083/bmid_krest-svateho-vladimira-B3E-96083.jpeg 4 942 942

Satirická báseň Křest svatého Vladimíra vznikala v letech 1852–1855. Havlíček stihl napsat jen 10 zpěvů, skladba zůstala nedokončena. Vydána byla posmrtně roku 1876. Autor se opíral o námět převzatý z Nestorova letopisu (Nestor byl ruský spisovatel, sestavil roku 1113 soubor letopisů, tzv. Pověst dávných let), kde se píše o tom, jak ruský kníže Vladimír nařídil utopit v Dněpru sochu pohanského boha Peruna.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Křest svatého Vladimíra. Přihlašte se a napište ho.

Uma
14.09.2024 3 z 5

No.. Čekala jsem to lepší.

Barakoudel
13.08.2024 5 z 5

Žasnu nad tím, jak dokázal KHB veršovaně napsat celou dějovou linku. Příběh má hlubokou a nadčasovou myšlenku protkanou každou kapitolu. Mnohdy velmi úsměvnou.

Pro nic za nic robotovat —
nevěděl bych věru,
na tu jeho čokoládu
že mu na ní....

Naďa2411
06.08.2024 3 z 5

Satirická veršovaná skladba byla v období maturity pro mne povinná. Aknihu jsem si nyní náhodně po letech vybrala, protože si obsah po létech moc nepamatuji. Hloupý panovník ruský kníže Vladimír nechá utopit sochu pohanského boha Peruna v Dněpru. Určitě zajímavé k dnešní aktuální situaci na bitevním poli.....A jak dopadne bůh Perun nebudu prozrazovat.
Dílo je za mne průměrné, místy složité a nezáživné.

35 nových eknih zdarma ke stažení

21.12.2021