Kronika konce světa přehled

Kronika konce světa https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28097/bmid_kronika-konce-sveta-IwW-28097.jpg 4 215 215

Co budete dělat, když svět ze dne na den skončí a většina lidstva podlehne neznámé epidemii? Když všichni vaši blízcí zemřou, v některých případech vám v náručí? Když s hrůzou zjistíte, že pro velkou část přeživších by bylo lepší, kdyby také umřeli, protože teď připomínají spíše oživlé mrtvé z hororových filmů? Někdo se zblázní, jiný po realistickém zhodnocení situace spolyká prášky na spaní. Hlavní hrdina tohoto příběhu si začal psát deník…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kronika konce světa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (58)

tomexx
15.10.2023 4 z 5

(SPOILER) ... „Ekologičtí aktivisti by měli radost, příroda byla zachráněna“, poznamenal jsem k nafouklé mrtvole tlustého chlapa na lavičce a vytáhl z kabely dalekohled. ...

GrayWolfEU
11.10.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetl za dva večery a musím říci, že mě velice vtáhla do děje. Na to, jak je příběh velice jednoduše poskládaný, tak má hlavu a patu. Postavy nejsou ploché, ale mají hloubku a člověk s nimi i soucítí.
Za mě taková krásná jednohubka na deštivý a nebo sychravý večer ke krbu a nebo čaji s medem :)


alekis
22.04.2023 5 z 5

(Autore, je škoda se skrývat za podivným pseudonymem, když máte svoje hezké pravé jméno a příjmení!)

Knih žánru postapo jsem přečetla celkem dost, ale tato je moje první z našich luhů a hájů. A nemá chybu!
Trochu připomíná stylem vyprávění kultovní Den trifidů, až na to, že Wyndham se decentně vyhnul jakémukoliv připomenutí mrtvol hnijících na ulicích a v bytech, zatímco náš autor - velice reálně - nechává své postavy doslova se mezi mrtvolami brodit.

Doporučuji ze všech sil, fandila jsem všem postavám. Kromě Johana, který nás provádí dějem jakožto kronikář, je tu navýsost sympatický a předvídavý týpek řečený Tryskáč. Ten, podobně jako já, už dávno tuší, že přijde nějaký hooodně velký průšvih a do jisté míry se na něj připravuje. Přípravy potom zúročí když se ten malér opravdu stane - tentokrát naštěstí zatím jen v knize.

Co onen v komentářích zhusta zmiňovaný konec knihy..? To je přece navýsost zřejmé! Jen to sem nesmím napsat. Kdo si Kroniku přečte, dozví se vše... a vše mu bude jasné.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kronika konce světa v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených272x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených29x
v Knihotéce135x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech8x