Oheň přehled

Oheň
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155247/bmid_ohen-XTc-155247.jpg 4 173 173

Kruh série

< 2. díl >

Napětí stoupá v Engelsforsu. Vyvolené mají začít druhý ročník na gymnáziu. Celé letní prázdniny tajily dech v očekávání dalšího tahu démonů. Hrozba však přijde z místa, které by nikdy nepředpokládaly. Je čím dál zřejmější, že v Engelsforsu je cosi velmi, velmi zvrácené. Minulost se spřádá se současností. Živí potkávají mrtvé. Vyvolené jsou svazovány čím dál těsněji k sobě a opět si musí připomenout, že magie nemůže zhojit nešťastnou lásku nebo spravit zlomená srdce. -- 1. vydání. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Eld , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oheň. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

sangreseth
06.05.2024 5 z 5

Není lehké se k téhle sérii v posledních letech dostat, pokud vím, už zmizela z knihkupectví a horko těžko se shání po bazarech, ale pokud budete mít někdy příležitost, rozhodně doporučuji si ji celou pročíst. Příběh, který je ve své podstatě profláklý a tolik nepřekvapí, je protkán takovou spoustou detailů a osobitosti, že je to pravděpodobně mou úplně nejoblíbenější knižní sérií tohoto žánru. Nemám jediného křivého slova, nic, co by mne zarazilo, co by se mi nelíbilo. Konec je dojemný, krásný, celá kniha ve mě zanechala úžasný pocit a já skoro ani nechci začínat třetí díl, protože nechci, aby to bylo za mnou.

Luigi1
27.03.2024 5 z 5

Velice dobře napsané dobře se čte


Charmedka
25.02.2022 3 z 5

Oproti prvnímu dílu jsem se konečně zorientovala v postavách a asi ty postavy jsou za mě největším plusem knihy. Hrdinek je několik, každá jiná a každá se svými starostmi, díky čemuž si k nim čtenáři lépe najdou cestu a ztotožní se s nimi, což je sympatické.

Je to kniha/série plná magie, přátelství, lásky, ale i závisti. Osobně už se cítím na tyhle knihy stará a nedokážu je tolik docenit, věřím ale, že mladším čtenářkám by se mohly líbit více.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Oheň v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených271x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených13x
v Knihotéce214x
v Chystám se číst116x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech3x

Autoři knihy

Mats Strandberg
švédská, 1976
Sara Bergmark Elfgren
švédská, 1980