Šmrncem a magií přehled

Šmrncem a magií https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387864/bmid_smrncem-a-magii-8rn-387864.jpg 4 109 109

Krysí královny série

1. díl >

Je to banda nájemných masakrátorek s flaškou chlastu v jedné ruce a zakrvácenou sekerou v druhé, které si na živobytí vydělávají zabíjením všeho, co se pohne. Seznamte se s elfí tak trochu rockabilly čarodějnicí Hannah, hipsterskou trpasličí bojovnicí Violet, ateistickou lidskou kleričkou Dee a hipísackou pidižví lupičkou Betty. Nové pojetí oldschoolového žánru je násilným eposem plným vraždění monster, v němž jako by se potkávala Buffy s Tank Girl a Pánem prstenů na cracku!... celý text

Dobrodružné Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Sass & Sorcery , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šmrncem a magií. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

martinakraus
22.07.2023 5 z 5

Nechápu, že jsem se ke Krysím královnám nedostala dřív

Tenhle komiks asi nesedne každýmu, je místy dost zmatenej a hodně sprostej, ale já to miluju a to hlavně proto, že to má silný DnD vibes - skupina dobrodruhů, která potřebuje peníze, bere zakázky od města, v downtimu chlastá, dělá bordel a romantizuje "NPCčka", zatímco se před nimi (a někdy i mimo jejich zraky) odkrývá jedno velký špatný? Count. Me. In!

A hrdinky téhle skupiny jsou taky boží, částečně klišoidní, ale stejně je miluju a chtěla bych s nimi trávit svoje dobrodružství, i kdyby jen ta imaginární

Co se týče vizuální stránky, kresby a storytellingu pomocí panelování, scén a barev, tak jsem taky moc spokojená a humor mi sedl do noty hodně, několikrát jsem se rozesmála nahlas (scéna "ty drž pi*u, Gary" mě odrovnala na několik minut, přísahám)

Karin_Kim55
28.09.2022 2 z 5

Tak na to, jak moc mi to bylo doporučováno, tak mě to vůbec nesedlo. Pořád si na ty západní komiksy prostě nemůžu zvyknout, ta asijská hladká kresba mi vyhovuje prostě více. Tady mě nezaujala kresba ani postavy, tak jsem se ani nedokázala extra ponořit do příběhu.
Je tu celkem dost krve (něco je pro mě až nechutné), vulgární slova a takové agresivní příběhy nejsou pro mě, ale někoho to může bavit.


Marketplace
04.09.2022 3 z 5

Nebýt to příloha časopisu pevnost, nikdy bych to nečetl. Možná, kdybych byl mladší... Nijak mě to neoslovilo. Obrázky jsou ale povedený, takže 3 hvězdičky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (6)

Hannah si fakt potřebuje zapíchat.


Nikdy jsem nepotkala nikoho, kdo by nevěřil v nějakého boha.


Vážně si jako proviant zabalila bonbóny a drogy?


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Šmrncem a magií v seznamech

v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených9x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

Kurtis Wiebe
kanadská, 1979
2018  78%Šmrncem a magií
2019  74%Démoni
2019  85%Do dáli se vinoucí chapadla N'rygothova