Kto zabil Palomina Molera? přehled

Kto zabil Palomina Molera? https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108680/bmid_kto-zabil-palomina-molera-n4h-108680.jpg 4 44 44

Detektívny thriller Kto zabil Palomina Molera? je dôkazom o Llosovom neúnavnom hľadačstve. Príbeh o láske, podaný formou grotesky a paródie, vzbudil ihneď po jeho vydaní v Peru rozruch. Kritika spoločnosti prerastenej korupciou, spochybnenie justície, armády - to všetko Llosa dokázal vyrozprávať v príbehu o smrti obyčajného peruánskeho vojaka Palomina Molera.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

¿Quién mató a Palomino Molero? , 1986


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kto zabil Palomina Molera?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Radunnie
13.09.2021 5 z 5

Napínavý, brutální příběh, ze kterého horká, drsná atmosféra jen odkapává. Trochu připomíná díky výskytu rázovitých postav a strohých dialogů mix knih Tahle země není pro starý a Komu zvoní hrana. Chválím také autorovu schopnost v nejlepším vyprávění ukončit.

EvaEma
18.01.2020 5 z 5

Drsným začátkem jsem se nenechala odradit a jsem tomu ráda. Líbila se mi atmosféra, spád, oblíbila jsem si poručíka i Litumu, závěr mě překvapil a jako třešničku na dortu beru nenápadný, nenucený humor, který se tu a tam do děje vloudil.


marvarid
27.08.2018 4 z 5

Moc dobré čtení - kombinace detektivní příběhu žánru noir a vynikajícího vypravěčství Maria Vargase Llosy. Příběh se odvíjí pomalu, atmosféra je hutná, z popisovaného žáru severního Peru se téměř sami zpotíte. A i když na samotném příběhu toho moc vtipného není, závěr mě přece jen pobavil. (PS: nemůžu se pochlubit, že bych přečetla úplně všechno, co v češtině od MVL vyšlo, ale přesto mě fascinuje kolik "literárních odvětví" vyzkoušel a jak moc dobré ty knihy jsou - od mírně ironicky pojaté autobiografie, vyslovené komedie, přes úžasný Zelený dům, téměř etnografické studie Amazonie po životopis humanisty irského původu).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kto zabil Palomina Molera? v seznamech

v Přečtených59x
ve Čtenářské výzvě9x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x