Kufr paní Sinclairové přehled

Kufr paní Sinclairové https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220471/bmid_kufr-pani-sinclairove-220471.jpg 4 375 375

Osudový příběh o rodinných tajemstvích, spřízněných duších a promeškaných příležitostech Osamělá Roberta pracuje v knihkupectví Old and New a ráda sbírá všemožné poklady minulosti ukryté ve starých svazcích – fotografie, dopisy, pohlednice. Když jí otec jednou věnuje starý kufr, jenž svého času patříval její babičce, objeví v něm prazvláštní dopis z druhé světové války. Je pod ním podepsaný její dědeček, jehož nikdy nepoznala – nejde jí však do hlavy, jak ho mohl napsat, jelikož dle data uvedeného v listu už měl být tehdy dávno po smrti… Dorothy prožívá nešťastné manželství s Albertem, jenž posléze odchází bojovat do války. Když jednoho dne spadne do pole za jejím domem stíhačka, poznává shodou okolností polského majora letectva Jana Pietrykowského a s tím, jak se jejich pouto prohlubuje, v ní vzklíčí naděje na lepší budoucnost – snad přece jen nalezne štěstí. Osud má však s nimi oběma jiné záměry a zanedlouho už musí Dorothy skrývat tajemství tak velké, že jeho důsledky pocítí i její vnučka Roberta o desítky let později…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Mrs Sinclaiťs Suitcase , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kufr paní Sinclairové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (135)

Ludmila91
27.04.2024 4 z 5

Hezký příběh

Zlatinka.Emilly
23.12.2022 3 z 5

Docela zajímavý příběh. Pro Dorothy dvě možnosti. Buď cizí dítě nebo milovaný muž. Jak se rozhodne? To vlastně pozná čtenář hned z prvních stránek knihy. Podruhé bych knihu nečetla, ale i tahle měla v sobě své moudro a hlubokou myšlenku.


Amethyste
28.09.2022 2 z 5

Kniha mě zaujala, protože má dvě časové linie - minulost o životě Dorothy a přítomnost o životě Roberty, která se snaží přijít na to, co její babička Dorothy skrývá. Tenhle typ knih mám ráda, ale tahle je průměrná. Příběh je pěkný, ale konec smutný. Víc mě zajímalo to, co prožila kdysi Dorothy než to, co v přítomnost prožívá Roberta. Dočíst bylo docela náročné, ale nelituji. Znovu bych ji, ale nečetla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kufr paní Sinclairové v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených493x
ve Čtenářské výzvě109x
v Doporučených42x
v Knihotéce229x
v Chystám se číst285x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech8x