Kulíškovy neposedné příhody přehled

Kulíškovy neposedné příhody
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532460/bmid_kuliskovy-neposedne-prihody-65d3571eb3435.jpg 4 16 16

Pokud náhodou duhou prolétne dešťová kapka a dopadne na zem, může se stát, že se na jejím místě objeví malý čarovný skřítek. Tak přišel na svět skřítek Kulíšek. Ale i takový kouzelný skřítek potřebuje občas pomocnou ruku a přátele, aby mohl poznat svět a všemu se naučit. Čeká na vás dobrodružná výprava plná kouzel a setkání nejen se zvířátky z lesa, ale také s tajuplnými bytostmi, jako jsou třeba úplničky. Že je neznáte? Nevadí, Kulíšek vám je rád představí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kulíškovy neposedné příhody. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

ladyfromskye
20.04.2024 4 z 5

Sandra Dražilová Zlámalová vytvořila krásný pohádkový svět zaplněný úžasnými postavami - třeba Bordelínou, Zbrklíkem a taky Kulíškem. A já mám tenhle svět moc ráda, baví mě, jak se příběhy navzájem proplétají a oceňuji, že si navzájem neprotiřečí.
Oproti Bordelíně jsem u Kulíška měla pocit, že sem tam nějaká věta chybí, aby dovysvětlila, proč nebo jak se něco děje. A ačkoliv ilustrace Marie Koželuhové byly opět skvělé, tentokrát mi na některých obrázcích nějak neštymovaly poměry velikostí.
Jsou to ale jen drobné výtky a celkově můžu Kulíška a jeho neposedné příběhy doporučit.

Hanulka
13.01.2022 5 z 5

Když jsem začala číst prckovi tuto knihu, usinal mi u ní, což se tak často nestávalo a já zirala s úžasem.
Prcek si oblibil Ježka Ježurku i samotného Kuliška. Líbí se mu ilustrace, u kterých si můžeme říct, co je to za zvířátko popřípadě jaké má v pohádce jméno. Mě samotné se líbí ilustrace a i samotný příběh.
Kapitoly nejsou moc dlouhé a velikost písma je pro dětského čtenáře dostačující.
Podle mě bychom neměli do detailu rozebírat dětské knihy, protože haló, jsou dětské, to jako kdyby nám pomalu už vadilo, že zvířátka mluví. Např četla jsem jinou dětskou knihu, kde byla žaba která měla modré oči ale jmenoval se Zelenoocko. A "rypala" jsem ne, protože je to detská kniha.

Za mě totiž autorka vymyslela krásný příběh, takový neokoukaný a věřím, že se kniha může libit nejen dětem ale i dospělým.

Amen


veronika4937
28.12.2021 4 z 5

Na začátek musím říct, že Sandra Dražilová-Zlámalová je u nás doma oblíbená autorka. Kulíška jsme četli až po Bordelíně, Zbrklíkovi a Babiččině zahrádce a ano, pozdější knížky jsou vymakanější, ale i Kulíšek děti opravdu bavil a moc se jim líbily ilustrace. Knížka je celá hezky barevná a plná obrázků. Určitě je vhodnější spíš pro menší děti, maximálně mladší školní děti.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kulíškovy neposedné příhody v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených19x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x