La Loba přehled

La Loba
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310895/bmid_la-loba-BXg-310895.jpg 4 272 272

V rozmezí tří let se v hlubinách zmrzlé Aljašky ztratí dvě mladé ženy. Tváří v tvář nehostinné krajině je ruka zákona liknavá a nedůsledná, ale sewardský seržant Hamilton a Greg Martin, manžel první zmizelé, mezi oběma případy vidí jasnou spojitost. Společně jdou po stopách tajemného Grizzlyho Adamse, drsného zálesáka skrývajícího se v divočině. Mezitím se Nina, druhá žena násilím držená v pustině, připravuje na největší klání svého života, v němž zvítězit znamená přežít. Z hlavního proudu žánrové literatury tento thriller vyděluje prostředí Aljašky, v níž se snoubí nedotčenost přírody s extrémní izolovaností. Americký stát s nejnižší hustotou zalidnění se stává jedním z protagonistů příběhu a kromě zábavy tak čtenáři poskytuje i řadu fascinujících reálií.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

A Winter War , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize La Loba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (109)

stanislava9718
18.02.2024 3 z 5

Autor napsal detektivní příběh z mrazivého prostředí rozsáhlého území Aljašky. Ponořila jsem se do tragického osudu unesené Niny, vytržené z lehkého moderního prostředí do tvrdé reality mrazivé divočiny. K zachování života a přežití jí pomohly zápisky předchozí oběti. Podařilo se jí uprchnout a "vypořádala" se se svým trýznitelem. Závěr příběhu už byl trochu slabší, stala se z ním neohrožená zachránkyně žen, ba i "prokoukla" nekalé úmysly svého přítele. Popis drsné Aljašky se mi líbil.

snimcibdim
04.11.2023 4 z 5

Jádro zápletky patří mezi cca tři nejčastější v tomto žánru a zápletka jako taková je děravá jak řešeto. Zajímavé na knize ale je líčení života na Aljašce a všelijaké ty trapperské pozoruhodnosti. Díky tomu si ji nejspíš budu pamatovat mnohem spíš než jiné i zdařilejší kousky z tohoto žánru. Konec překvapil přestože byl svým způsobem předvídatelný. Ale nevím proč jsem od knihy čekala něco sofistikovanějšího než zrovna tohle - asi že kvůli tomu polárnímu prostředí jsem podvědomě knihu řadila po bok Simmonsova Terroru, což byl můj naprostý omyl.
Vyslechnuto jako audio, které bylo velmi vydařené hlavně kvůli podání Mattvyeda. Nevylučuji, že číst to klasicky, hodnotila bych to hůř...


Čmeláček
25.10.2023 5 z 5

Pro mě tohle bylo skvělé počteníčko, u kterého jsem si fakt lebedil :))). Většina komentářů tady sice kritizuje závěr knihy, ale já jsem byl spokojený. Jako jo, mohlo to skončit jinak, jenomže to by musel knihu napsat někdo jiný. Takže asi tak. Howgh! :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha La Loba v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených323x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených12x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst116x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech1x