La Perdida přehled

La Perdida
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17188/la-perdida-17188.jpg 3 38 38

La Perdida je příběh americké dívky, která se vypraví do Mexika hledat své kořeny, protože je po otci napůl Mexičanka. Carla, jak se dívka jmenuje, touží poznat mexickou kulturu a sžít se s tamními lidmi, jenže pořád jaksi nevidí – a nebo vidět nechce – zásadní kulturní rozdíly, vinou kterých se její cesta za poznáním stane spíš cestou do záhuby. Carla je mladá a touží po opravdovém životě, nechce dopadnout jako její přítel Harry, který si v Mexiku vypíjí mozek po vzoru svých velkých hrdinů, Williama S. Burroughse a Jacka Kerouaka. Carla si raději hledá přátele mezi místní alternativní scénou, mezi lidmi, kteří chodí na taneční párty, kouří trávu a sympatizují se zapatisty. Věci ovšem naberou nečekané obrátky, Carla zanevře na milovanou Fridu Kahlo, a je v Mexiku najednou ztracená. Jenže často se stává, že právě tak se člověk nakonec sám najde – tím že ztratí sám sebe.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

La Perdida , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize La Perdida. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

čika
16.08.2022 3 z 5

Pre vydavatela asi trochu oriesok,najma co sa tyka prepisov a prekladov textov, komiks straca na rychlej zrozumitelnosti, pribeh zaujimavy, v mnohom viac nez poucny, hrdinka "na facku", co je vzdy vyzva

InesRodriguez
20.07.2019 4 z 5

Protože jsem v Mexico City nějakou dobu žila, rychle jsem se vcítila do hlavní hrdinky a celý příběh jsem s ní prožívala.
Autorka v komiksu výborně zachytila několik tváří současné mexické společnosti. Pro neznalé možná příběh postrádá smysl, ale to, co Carla po celou dobu řešila (tj. jak zapadnout jako cizinka do mexické společnosti, střet "kapitalistického" a "levicového", střet kultury USA a kultury mexické, atd.) je v Mexiku opravdu na denním pořádku.


katallinka
03.09.2017 2 z 5

Tenhle komiks mě vůbec nebavil. Bylo sice fajn odhalit způsob života v Mexiku, ale celé to bylo zvláštní. První polovina byla strašně zdlouhavá a o ničem. Naopak konec byl takový divně useknutý. Většinou musím ocenit alespoň kresbu, ale tady mi připadalo, že ne každém obrázku šlo poznat o jakou osobu se jedná (zejména ženské představitelky)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha La Perdida v seznamech

v Přečtených40x
v Doporučených1x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

Mexiko komiksy cizinci Frida Kahlo, 1907-1954

Autorovy další knížky

Jessica Abel
americká, 1969
2009  62%La Perdida
2009  59%Život mi pije krev